Verbeter uw voertuigenprestaties met ECU-chiptuning

  ECU- of elektronische besturingseenheid is het deel van uw motor, dat verschillende functies uitvoert, zoals variabele klepdiming, inactieve snelheid, brandstofinspuiting en verbranding. Het wordt meestal gevonden in hoog kilometerstandauto’s en is zeer complex. De complexiteit van deze functies, en de vereiste geavanceerde besturingseenheden maken het erg moeilijk om te draaien. Veel mensen gebruiken nu chiptuning om de beste prestaties van hun motoren te krijgen. Dus, hoe zou je een auto afstemmen?

 

Eerst moet je weten wat is chip-tuning? Well Chip Tuning is eigenlijk een methode voor het aanpassen van de werking van een voertuigen ECU door de specificaties en bedrading te veranderen. Het maakt het mogelijk om de auto-uitvoering, het motorvermogen te optimaliseren en heeft ook een aanzienlijk positief effect op rijcomfort. Omdat chip-afstemming mechanische tuning vereist, heeft uw auto ook mechanisch tuning nodig.

 

Mechanische tuning omvat alles van de oliepomp naar de inactieve snelheid en timing. Al deze componenten worden gewijzigd om de prestaties te verbeteren, de macht en efficiëntie te verbeteren. Met Advance-technologie kan ontstekingstiming eenvoudig worden afgestemd met behulp van precieze waarden in de ECU.

 

Voordat u begint met uw Chip Tuning-project, moet u eerst bepalen of uw auto gas (erosine) of propaan gebruikt. Dit helpt u bij het kiezen van de juiste brandstof voor uw chiptuning-project. De meeste fabrikanten bieden brandstofbeoordelingen om u te helpen de juiste brandstof voor uw auto te selecteren.

Sommige fabrikanten adviseren bijvoorbeeld het gebruik van brandstof van premium kwaliteit;

 

Als u niet zeker weet welk type brandstof uw voertuig gebruikt, kunt u de fabrikant altijd vragen. Een ander belangrijk ding dat u moet doen, is uit te vinden hoe uw motor onder belasting werkt. Uw chip-stemtechnicus moet ook een test uitvoeren om te controleren hoe uw motor werkt tijdens verschillende rijomstandigheden. Hij moet de pk en het koppel van uw voertuig meten om een nauwkeurige referentie te krijgen.

 

De bedradingsharnassen en elektronische besturingseenheden kunnen worden vervangen om betere prestaties van uw auto te krijgen. Als u liever de harnassen vervangen in plaats van de volledige elektronica te wijzigen, wordt het aanbevolen om een universele harnaset aan te schaffen. Aan de andere kant, als u de elektronica wilt vervangen, kunt u een universele kit of een op maat gemaakte elektronische besturingseenheid kopen. Sommige fabrikanten bieden ook klaar om harnassen en elektronische besturingseenheden te installeren. U kunt deze kits gebruiken om uw beschadigde harnassen te vervangen.

Benieuwd wat chiptuning van Chip Performance voor uw voertuig kan betekenen? Klik hier

Related posts