De voordelen en risico’s van chiptuning

Motorchip Tuning is een methode waarin het interne elektronische besturingssysteem van de auto opnieuw wordt geprogrammeerd, waardoor de auto in verschillende omstandigheden anders presteert. De kosten van een dergelijk proces kunnen variëren afhankelijk van hoe u het krijgt. Een motor afstemmende chip, gebruikt als onderdeel van een Aftermarket-accessoire, is meestal betaalbaar. Als u echter besluit om het zelf te doen, zijn er enkele factoren om in gedachten te houden voordat u begint. Deze zullen ervoor zorgen dat uw modificatie zoals gepland gaat.

  

Het is belangrijk om te bepalen of uw voertuigmodel een chip heeft of niet. Alle auto’s hebben ingebouwde controle-eenheden die het elektrische systeem regelen, inclusief de ontsteking en emissiebesturing. Als u een wijziging in deze functies opmerkt, zou dit kunnen betekenen dat uw auto chiptuning nodig heeft. Zorg ervoor dat de wijziging die u kiest overeenkomt met het merk van uw auto, vooral als u de hele motor vervangt.

 

Nadat u het merk en het model van uw voertuig kent, moet u beginnen met onderzoek naar een nieuwe chip of twee. Veel Aftermarket-accessoire-winkels dragen verschillende soorten chips. Ze kunnen zich specialiseren in één merk of ze kunnen een variëteit dragen. Voordat u de chip koopt die u wenst, neemt u een proefrit van uw voertuig om te zien of de wijzigingen uw voertuig sneller of soepeler maken.

Je moet er ook voor zorgen dat het comfortabel in de locatie past waar je van plan bent om het te installeren.

 

Nadat u verschillende mogelijke deuntjes hebt gevonden, moet u op zoek gaan naar een performance-chips Tune-chip. Een performance-chip kan de stroom versterken en de algehele prestaties van een voertuigen maximaliseren. Er zijn een grote verscheidenheid aan prestatiekleuringen beschikbaar en elk kan de pk van de motor tot op zekere hoogte verbeteren. Voordat u echter performance-chips koopt, moet u een expert raadplegen om ervoor te zorgen dat de chip die u van plan bent om te kopen past op uw merk- en model van het voertuig. Het is altijd een goed idee om de chip in je auto te testen voordat je het koopt.

 

Sommige aftermarket-accessoires fabrikanten verkopen chips die niet noodzakelijkerwijs OEM-gecertificeerd zijn. Deze chips worden open fiches genoemd en ze kunnen rechtstreeks worden gekocht van verschillende websites voor auto-accessoire. Deze chips kunnen nog steeds erg handig zijn, maar je moet heel voorzichtig zijn met wat voor soort prestaties je van hen verwacht. U wilt niet eindigen met een chip die uw motorbeheersysteem kan verpesten, omdat dat het hele doel zou verslaan!

 

Chip Tuning heeft veel voordelen, maar er zijn ook enkele risico’s. Voordat u begint met het wijzigen van uw voertuig, moet u alle opties die voor u beschikbaar zijn, onderzoek doen. Open lucht of onafhankelijke testen is een belangrijke manier om erachter te komen of een chip voor u zal werken. Onafhankelijke testen omvat het gebruik van een dynamo of een loadcel om te zien of de prestaties van een chip zullen veranderen wanneer het voertuig op verschillende omstandigheden wordt aangedreven. Chip Tuning kan een enorm effect hebben op de motorprestaties van uw voertuigen, dus u moet ervoor zorgen dat het correct wordt gedaan.

Klik hier voor alle details Chipperformance

Related posts