Bricsnet
Image default
Auto's en Motoren

Je brommobiel verkopen met behulp van een expert

Als je in het bezit bent van een brommobiel, kom je misschien een keer op het punt dat je jouw snelle brommobiel gaat verkopen. Een brommobiel verkopen is net even wat anders dan het verkopen van een scooter of het verkopen van een auto of een motor. Niet veel wordt er gereden in een dergelijk voertuig, maar wel genoeg zodat hier een markt in is. Vaak wordt hier door mensen in gereden die een scooter rijbewijs hebben en nog geen rijbewijs van een auto hebben, of door wat oudere mensen die geen grote auto nodig hebben en dit alleen maar gebruiken om boodschappen mee te doen. Waar je hem ook voor gebruikt hebt of gaat gebruiken, een brommobiel verkopen wil je doen op een eerlijke manier en tegen een eerlijke prijs. 

Wat is een goede prijs?

Maar hoe vind je nou uit wat een eerlijke prijs is om een brommobiel te verkopen? Dat kan je doen door deze door een tussenpersoon ten verkoop te laten aanbieden. Je kunt door hen een check laten doen van het gehele voertuig, waarbij er wordt gekeken naar diverse onderdelen en eisen die er worden gesteld aan de veiligheid van een voertuig. Mocht het zo zijn dat er iets aan stuk is, dan kan je dit eventueel laten repareren. Dit is vaak wel aan te raden, want hierdoor kan je een hogere prijs vragen voor je brommobiel. 

Verkopen

Wanneer het voertuig geheel door de keuring is heen gekomen en eventueel is gerepareerd kan je brommobiel verkopen van start gaan. De tussenpersoon zorgt ervoor dat deze mooi op de website komt  te staan en dat alle specificaties en de vraagprijs hiervan duidelijk te zien zijn. Mocht er een klant komen dan wordt de brommobiel voor jou verkocht en ontvang jij het bedrag, min het percentage aan commissie voor de tussenpersoon.