Buffetkast als nieuwste aanwinst in uw interieur

Een buffetkast is niet alleen trendy, het is ook nog eens ontzettend functioneel. Elke keuken of woonkamer heeft baat bij een stijlvolle buffetkast. Het geeft naast extra opbergruimte voor je keukenspullen, ook ruimte aan de items die voor jou heel waardevol zijn. Stal achter de glazen ramen het erfstuk van je geliefde oma, die kleurrijke souvenirs van die fantastische vakantie of de glazen die jij met veel zorg uitgekozen hebt. Een buffetkast is niet alleen een aanvulling voor je keuken, het is ook nog eens een fraaie aanvulling van jouw interieur.

Wat is een buffetkast

Een buffetkast is een kast waar je van oudsher alle benodigdheden in kwijt kan voor een diner. Tegenwoordig wordt hij meer gebruikt als een multifunctionele kast, waarin je in de bovenzijde al jouw waardevolle items kunt plaatsen. Vaak heeft de bovenzijde van de kast glazen deurtjes waarachter je alle kopjes en glazen, maar ook je foto’s, kookboeken en souvenirs mooi kan uitstallen. Onder het gedeelte met de glazen deuren vindt je vaak een plank, hier kan je alvast de schalen met eten klaar zetten, die daarna op tafel kunnen. Onder de plank bevindt zich vaak een kast met dichte deuren. Hier kunnen lades in zitten en planken om je bestek, schalen en borden in op te ruimen. Het bovenste gedeelte is vaak minder diep, waardoor het buffetkast ook een speels uiterlijk heeft.

Buffetkast style

Een buffetkast vind je in verschillende stijlen, zo zijn ze er super trendy of enorm klassiek. Om een idee te geven wat een stijl voor jouw interieur kan beteken, hebben we de stijl opties voor je onder elkaar gezet.

Modern

Een interieur in een moderne stijl herken je vaak aan zijn strakke eenvoudige vorm. Het interieur zal veel rechte en strakke vormen hebben waar er wisselend gebruik is gemaakt van neutrale kleuren. Een modern kleurenpalet bestaat vaak uit wit, zwart, grijs en bruintinten. De materialen zijn vaak harde koude materialen zoals steen en glas gecombineerd met een zacht natuurlijk materiaal zoals hout of wol. Een mooi voorbeeld is de Absoluto buffetkast van Interlink. Strak in zijn vorm en stijlvol in zijn eenvoud, met de witte kastdeuren en de zachte houten afwerking.

Landelijk/ klassiek

Landelijk is een sfeer gecreëerd door natuurlijke materialen, zoals steen en hout ondersteund door materialen zoals glas en staal. De buffetkast Westerland is een uitstekend voorbeeld voor een buffetkast in landelijke stijl. De klassieke stijl maakt gebruik van dezelfde insteek. Het verschil tussen landelijk en klassiek is de uitvoering en keuze van materiaal. Waar er meer speelsheid in de landelijke buffetkast is, heeft de klassieke Astra juist een kleur en een houtsoort gebruikt, dit creëert een luxe uitstraling.

Industrieel

Een industrieel interieur maakt veel gebruik van robuuste en donkere materialen zoals staal en grof nervig hout. De buffetkast Glymur draagt al deze facetten uit. Het donkere grove hout matched perfect met het staal van de poten.

Related posts