Hoe kies je een mannelijk horloge

Bricsnet

Het horloge is zeker een van de favoriete stukken van de mens. Goede horloges zijn symbolen van status en kunnen de juiste boodschap van welvaart overbrengen. Net als een embleem in de zak van een sociaal overhemd, kan dit element in je pols veel over je persoonlijkheid en goede smaak vertellen.

Het kiezen van het ideale horloge, het tijdstip van dragen en de manier waarop het bij de kleding past, is vrij eenvoudig. Denk maar eens aan de functies die we hieronder noemen:

De stijl van uw horloge

Er zijn verschillende soorten mannelijke horloge ontwerpen, voor elke stijl, gelegenheid en behoefte! Om dit te vergemakkelijken, zullen we deze in 3 categorieën indelen:

 

Sporthorloges

Dit zijn de digitale displaymodellen, meestal gemaakt van rubber. Ze kunnen verschillende functies hebben om de prestaties van de sporter te ondersteunen. Ze zijn niet goed geschikt voor dagelijks werk, tenzij je een stijl en functie hebt die meer flexibiliteit mogelijk maakt.

Klassieke horloges van Oris

Ze kunnen analoog, mechanisch of kwarts zijn. De modellen van luxemerken zijn dromen van consumptie- en statussymbool en krijgen de voorkeur van het mannelijke publiek. Goed te gebruiken bij speciale gelegenheden of in het dagelijks leven van professionals met hoge posities.

 

Moderne look

Ze hebben creatieve ontwerpen en volgen de modetrends. Het is geïndiceerd voor degenen die een meer gestripte stijl hebben om te harmoniseren met de look.

Ook hier passen slimme horloges. Deze gadgets worden de laatste tijd steeds populairder, maar hebben een zeer eenvoudig fysiek ontwerp, dat meer dient voor hun vele functionaliteiten dan voor hun uiterlijk.

Materiaal

De lederen horloges zijn zeer klassiek en veelzijdig, met een gestripte look in de juiste maat. De polyurethaan en stalen zijn moderner, meer casual en beschadigen niet snel.

De rubberen daarentegen zijn zeer sportief en ook bestand tegen mogelijke ongelukken. Tot slot, metalen werden vroeger geassocieerd met adel en kunnen zijn wat ontbreekt om het kledingstuk in momenten van elegantie en ernst samen te stellen.

De ideale kleur

Zwart, bruin, goud en zilver zijn de basiskleuren van herenhorloges. Er zijn andere, meer gevarieerde kleuren, maar we stellen voor dat degenen die nog steeds leren gebruiken, investeren in deze vier klassiekers om meer zekerheid in de keuze te hebben.

 

Ben je in de regio van Dronten? Bekijk dan de Oris horloges van Zuyver Juweliers.

Related posts