Bricsnet
Image default
Hobby en vrije tijd

Leuke dingen om te doen op een eiland

Ga jij binnenkort op vakantie naar een eiland, maar weet je niet precies wat je allemaal kunt doen? Er zijn gelukkig genoeg leuke dingen die je kunt doen en ze staan hier voor je op een rijtje. Lees hier leuke dingen om te doen op een eiland. 

Ga er een dag op uit

Een eiland is meestal niet heel groot en kun je dus volledig bekijken als je wil. Zo zijn er vaak hele mooie plekken waar je niet zomaar komt, omdat het veruit te ver weg is. Wat je kunt doen is voor een dagje een auto huren. Je kunt dan gaan voor een elektrische auto als een Kia EV6, maar je kunt ook gaan voor een Volkswagen ID3. Het is zeker de moeite waard om eens naar allerlei verschillende plekken op het eiland te rijden. Soms kan je zelfs wel in 1 dag het hele eiland rond.  Zo zie je nog eens dingen die je normaal niet zo snel ziet. Ga ook zeker af en toe een stil staan om te genieten van het mooie landschap of drink ergens een drankje. 

Onbekende strandjes bezoeken

Naast onbekende plekken heb je ook heel veel kleine onbekende baaitjes. Het is soms net even wat lastiger om hier te komen, maar het is zeker de moeite waard. Er zijn veel helderblauwe wateren en prachtige stranden die je zeker moet bezoeken. Ga dus niet steeds naar de toeristische badplaatsen, maar ga op zoek naar prachtige baaitjes waar je kunt zwemmen. Daarnaast kijk je er je ogen uit naar het mooie landschap. Ook dit kun je met de auto doen, maar ze zijn er ook zeker op loop of fiets afstand. 

Proef van de traditionele stijl 

Ook heel leuk om te doen is het dorpje in de buurt bezoeken. Dat kan natuurlijk niet ontbreken. Ga er lekker eten en drinken en kijk ook zeker een bij de lokale restaurantjes. Zo leer je ook nog eens wat van de traditionele keuken kennen. Vaak zijn er ook veel lokale leuke winkeltjes met prachtige souvenirs waar je eens kan kijken. Zo kan je ook nog wat leuks meenemen voor het thuisfront.