Bricsnet
Image default
Hobby en vrije tijd

Eindhoven de stad van Philips en het licht. Wat maakt deze stad zo leuk? Wat is er te beleven?

Hoewel het centrum van Eindhoven een moderne uitstraling heeft met gebouwen van na de Tweede Wereldoorlog, is de stad een van de oudste van Nederland. In 1232 kreeg ik de stadsrechten. De textielindustrie is ondergedompeld in de Dommel en je ziet nog steeds de imposante villa’s van de ‘rijke tijden’ in de buurt van het centrum.

In 1891 begon Anton Philips met het maken van gloeilampen in een kleine werkplaats in Eindhoven. De copanyany groeide en maakte enkele grote uitvindingen, waaronder de audiocassette en de CD. Meer dan een eeuw lang, terwijl het bedrijf groeide, drukte het zijn stempel op de stad. Kantoren, fabrieken, arbeiderswoningen en een voetbalstadion werden allemaal in en rond het centrum van de stad gebouwd.
Doordat de meeste productie naar lagelonenlanden werd verplaatst, waren veel van de oude gebouwen niet meer in gebruik. Sommige zijn gesloopt, andere zijn gerenoveerd tot een nieuwe bestemming, zoals de Lighttower, het Klokgebouw en het grootste deel van het Strijp-S gebied. Oude fabrieken en kantoren zijn veranderd in lofts, een indoor skatecenter en een evenementenlocatie.

Wat zijn de Must see’s van Eindhoven?

De Lighttower is een must-see bij een bezoek aan de stad, u kunt genieten van een drankje in het fabrieks-thema-restaurant ‘Usine’.
Samen met Philps was een andere grote ontwikkelaar van de stad DAF. Wat begon als een trailerbedrijf, groeide uit tot een bekende naam in de truckindustrie. U kunt indoor skydiven eindhoven bezoeken en een kijkje nemen in het DAF-museum en de geschiedenis van de automotive ontwikkeling in Eindhoven. Iets ten zuiden van het centrum kun je het Prehistorisch Dorp bezoeken, waar je het leven in de oudheid kunt ervaren. In een historische omgeving kunnen verschillende activiteiten worden gedaan: speerwerpen, houthakken en bakken.

Houd je van winkelen? Dan ben je in Eindhoiven aan het juiste adres!

Winkelen in Eindhoven is een feest. Het centrum is compact en heeft een uitgebalanceerde mix van ketens en individuele winkels. 

Ga uiteten op een van de unieke eetgelegenheden die de stad te bieden heeft!

Uit eten gaan kan op verschillende locaties in de stad. Op het marktplein zijn er grote terrassen waar u buiten kunt eten. De ‘Kleine Berg’ herbergt een breed spectrum aan kleine restaurantjes. Een die opvalt is ‘Javaans Eetcafé’ waar de eigenaar een voorliefde heeft voor Javaans eten, rock and roll en motorfietsen. Het klinkt als een onwaarschijnlijke combinatie, maar hij heeft een sfeer gecreëerd die zeker uniek is.

Eindhoven heeft twee restaurants met een Michelinster: Karpendonkse Hoeve, die het al tientallen jaren volhoudt, en Avant Garde, die het in een paar jaar tijd voor elkaar heeft gekregen. 

Waarom is de aantrekkingskracht van eindhoven  zo groot? Wat zorgt hiervoor?

Eindhoven heeft een grote aantrekkingskracht op mensen die op zoek zijn naar een plek om te feesten. Zo is er het marktplein met een vijftal Grand Café’s, die populair zijn bij de oudere jeugd, en is er de voor Nederland unieke Stratums Eind, met 40 bars naast elkaar. Als je hier geen plek kunt vinden om je te vermaken, vind je het nergens anders. 

Eindhoven is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig, de trein en de auto. Het heeft een eigen vliegveld. Amsterdam is ongeveer een uur en 15 minuten rijden met de auto of trein. U kunt vrijwel overal in de stad te voet, op de fiets of met de bus komen, of u kunt een taxi nemen. Een voorbeeld van een taxibedrijf in Eindhoven is Taxi-Eindhoven.

https://ticketforsale.nl/

Gerelateerde artikelen

3 Trends in saunahanddoeken

Zoek uit of uw huidige PC kan werken met een 4K-monitor

Leuke dingen om te doen op een eiland