Bricsnet
Image default
Banen en opleidingen

Werkzaamheden met werktuigbouwkundige installaties

Werktuigbouwkundig ingenieurs gebruiken hun kennis van natuurkunde, wiskunde en scheikunde om problemen met betrekking tot de productie en het gebruik van warmte, beweging en vloeistoffen op te lossen. Dit artikel geeft een kort overzicht van werktuigbouwkunde en informatie over specifieke vacatures op dit gebied. Werktuigbouwkundigen gebruiken hun probleemoplossende vaardigheden om oplossingen te creëren voor alles van kleine motoren tot industriële machines. Ze moeten de natuurlijke wereld begrijpen, productieprocessen controleren en informatie analyseren om hun verantwoordelijkheden te vervullen. Als je geïnteresseerd bent in het worden van een werktuigbouwkundig ingenieur, blijf dan lezen voor meer informatie over ingehuurd worden in deze markt en wat je kan  verwachten als je deze carrière nastreeft. Lees wat voor verschillende banen er zijn met werktuigbouwkundige installaties. 

Werken als industrieel ingenieur of kwaliteitscontroleur.

Als je als industrieel ingenieur of kwaliteitscontroleur werkt, kun je verantwoordelijk zijn voor het beheer van de productie, de opleiding van personeel, de verbetering van productiemethoden en het ontwerpen van gereedschappen of machines voor specifieke taken. je kan  ook verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van kwaliteitscontroles tijdens de productie, zoals het testen van de kwaliteit van gefabriceerde materialen. In sommige gevallen moet je ook producttests uitvoeren. Afhankelijk van de bedrijfstak waarin je werkt, kunnen je werktijden lang zijn. Mogelijk moet je in wisselende diensten en in het weekend werken. Mogelijk moet je van tijd tot tijd reizen om verschillende productiefaciliteiten te bezoeken en het management te ontmoeten. Mogelijk moet je ook opleidingen volgen om op de hoogte te blijven van nieuwe technologieën en veiligheidsnormen.

Een onderzoeker in een laboratorium kan tot taak hebben nieuwe materialen en productiemethoden te bestuderen en ermee te experimenteren. Je kunt gevraagd worden nieuwe producten en materialen te ontwerpen, te bouwen en te testen, zoals computercircuits of robots. Je kunt ook gevraagd worden om prototypes te testen met computersimulaties. Een onderzoekslaboratorium is vaak erg veilig omdat er vaak wordt gewerkt met gevoelige materialen en technologie. Misschien moet je bepaalde kleding dragen en heb je beperkte toegang tot bepaalde gebieden in het laboratorium als je aan bepaalde projecten werkt. Vertrouwelijkheidsovereenkomsten zijn vaak vereist bij het werken aan bepaalde projecten. De uren in een laboratorium zijn lang, ook ’s nachts en in het weekend. Soms moet je conferenties bijwonen of andere onderzoekers of klanten ontmoeten. Het is ook mogelijk dat je moet overwerken tijdens drukkere periodes of wanneer deadlines naderen.

Samengevat

Werktuigbouwkundig ingenieurs ontwerpen en vervaardigen machines en apparaten, variërend van grote industriële apparatuur tot computercircuits. Onderzoek naar nieuwe materialen en productieprocessen, het creëren van nieuwe apparatuur of onderdelen, of het testen van producten, hetzij op het werk of met behulp van computersimulaties, zijn slechts enkele van de dingen die je als subdiscipline zou kunnen doen. Werktuigbouwkunde is een stimulerend beroep voor wie graag problemen oplost met machines. Werktuigbouwkundig ingenieurs kunnen werken in verschillende omgevingen, waaronder fabrieken, productielijnen, onderzoekscentra en productontwikkeling. Voor meer informatie over solliciteren in dit vakgebied ga je naar Synsel.

https://synsel.nl/