Bricsnet
Image default
Dienstverlening

Platte daken geven relatief lage kosten en instalatiegemak

Platte daken zijn een populaire keuze voor commerciële en residentiële gebouwen vanwege hun relatief lage kosten en installatiegemak. Ze hebben echter ook de reputatie dat ze gevoelig zijn voor lekkages. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende oorzaken van schade aan platte daken en de stappen die u kunt nemen om uw platte dak te repareren.

Een van de belangrijkste oorzaken van schade aan platte daken is plaswater. Plaswater ontstaat wanneer water zich verzamelt op het dak en niet goed afgevoerd wordt, vaak door slechte afwatering of een defect dakgootsysteem. Dit kan leiden tot schade door het gewicht van het water en door de vries-dooicyclus in koudere klimaten. Om problemen met waterplassen te verhelpen, moet u het onderliggende drainageprobleem aanpakken en ervoor zorgen dat het water een vrije weg van het dak kan aflopen.

Een andere veel voorkomende oorzaak van schade aan platte daken is blootstelling aan UV-straling. De UV-stralen van de zon kunnen de dakbedekking na verloop van tijd afbreken, wat leidt tot scheuren, barsten en andere soorten schade. Om UV-gerelateerde schade te herstellen, moet u een dakcoating of dakpleister aanbrengen op het getroffen gebied.

De Dakmakers hebben kennis van zaken

Schade aan platte daken kan ook worden veroorzaakt door onjuiste installatie of een gebrek aan onderhoud. Als het dak niet correct is geïnstalleerd, kan het niet de juiste helling of afwatering hebben, wat tot problemen kan leiden. Voor een kundige dakreparatie kunt u het professionele dakdekker bedrijf De Dakmakers inhuren om het dak opnieuw af te hellen of een nieuw drainagesysteem te installeren.

Als uw platte dak lekt, is de eerste stap het identificeren van de bron van het lek. De specialisten van De Dakmakers zullen het dak visueel inspecteren op scheuren, barsten of andere soorten schade. Zodra de bron van het lek is vastgesteld, zullen de vakmannen van De Dakmakers het dak repareren met bijvoorbeeld een dakpleister of dakcoating.

Naast bovenstaande reparaties is het belangrijk om uw platte dak regelmatig te laten inspecteren en te onderhouden om toekomstige schade te voorkomen. Dit kan het schoonmaken van goten en regenpijpen inhouden, het verwijderen van puin van het dak en het aanbrengen van een dakcoating ter bescherming tegen UV-schade.

Een dakreparatie in Leiden, een renovatie in Amsterdam of een heel nieuw daksysteem in Woerden, De Dakmakers komen u graag uit de brand helpen. De Dakmakers hebben de kennis, ervaring en gereedschappen om problemen met uw platte dak goed vast te stellen en te repareren.

https://www.dakmakers.nl/