Bricsnet
Image default
Dienstverlening

Een prioriteringsproces uitvoeren

Door een prioriteringsproces voor uw organisatie op te zetten, kunt u afleiding elimineren en uw inspanningen richten op de meest betekenisvolle projecten.

Een consistente en regelmatige -gepland prioriteringsproces helpt afleiding te elimineren en uw inspanningen te concentreren op de meest zinvolle projecten. Sommige processen zijn formeel, terwijl andere gewoon frequente gesprekken over prioriteiten zijn.

Kies een proces dat geschikt is voor de grootte van uw organisatie. Ik heb voor twee heel verschillende organisaties gewerkt. Een was groot en een was een kleine business unit. In de grote hadden we een zeer formeel prioriteringsproces. Alle afdelingen waren erbij betrokken en je moest een zeer rigoureuze business case hebben om je idee op de lijst te krijgen. In de kleine business unit was het een informeel proces. We hebben prioritering bereikt door budget toe te wijzen aan verschillende budgeteigenaren. We gaven ze vervolgens de vrijheid om hun eigen prioriteiten te kiezen.

Lees ook: organisatieculturen die ontstaan

In de grote organisatie was het erg rigoureus, maar soms ontbrak het ons aan wendbaarheid. Het hield ons gefocust, maar ten koste van af en toe innoveren. In de kleine organisatie zorgde het voor veel afleiding. Mensen volgden een aantal huisdierprojecten, maar het was een omgeving waar mensen dingen vrij gemakkelijk konden uitproberen.

Als je een prioriteringsproces uitvoert, is het belangrijk ervoor te zorgen dat middelen alleen worden toegewezen aan projecten met een hoge prioriteit. Aan huisdierprojecten en afleiding zou niet moeten worden gewerkt als ze geen prioriteit hebben gekregen.

In mijn grote organisatie hebben we grote projecten gedaan. Ze hadden een enorme impact. In de kleine bedrijfseenheid waar ik werkte, hebben we veel kleine dingen gedaan, maar vaak waren ze onsamenhangend, hadden ze geen impact en waren sommige niet eens op strategie gericht.

Build een prioriteringsproces dat geschikt is voor de omvang en complexiteit van uw organisatie, en zorg ervoor dat dat proces verantwoordelijk is voor de toewijzing van middelen dienovereenkomstig.

https://www.me-scan.nl