Bricsnet
Image default
Bedrijven

Iemand met verstand van en ervaring in letselschade

Zit u met een letselschadezaak? U kunt vandaag nog advocatenkantoor Thomas Van Dijk in Zoetermeer inschakelen. Hij weet alles van wettelijke rente, kapitaliseren letselschade en verjaring regresvordering. Van Dijk behoort tot de betere LSA advocaten in ons land. Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst.

Veel voorkomende voorbeelden van letselschade zijn:

  • op de fiets aangereden worden door een automobilist of scooterrijder die niet goed oplet;
  • staand in een file van achteren aangereden worden door een automobilist die veel te hard komt aanrijden;
  • op het werk van een ladder vallen die niet in orde was;
  • gebeten worden door een agressieve hond op straat.

In al deze gevallen is de aansprakelijkheid het essentiële onderwerp. De vraag ‘Wie is verantwoordelijk voor de geleden schade?’ staat centraal. Zodra is vastgesteld bij wie de verantwoordelijkheid ligt, kan het bedrag van het opgelopen letsel berekend worden. Die kosten worden vervolgens verhaald op de aansprakelijke partij. Letselschade is een breed begrip. Het gaat zowel om de lichamelijke als de geestelijke materiële en immateriële schade die de betrokkene ondervindt sinds het ongeluk / ongeval.

Tegenwoordig komen bedrijfsongelukken waar zzp’ers bij betrokken zijn veel voor. In de bouw met name worden veel zelfstandigen zonder personeel ingezet. In de wet staat dat de werkgever in principe verantwoordelijk is voor de aansprakelijkheid als er op de werkvloer iets misgaat. Deze regel gaat niet op als de werkgever kan aantonen dat hij / zij er alles aan heeft gedaan om te voorkomen dat er een ongeluk zou gebeuren. Als een zzp’er werk doet dat ook door iemand in loondienst gedaan had kunnen worden, dan kan hij / zij op dezelfde beschermende maatregelen rekenen. Vrijwel alle werkgevers in ons land zijn goed verzekerd en dus worden de kosten in de meeste gevallen snel vergoed. We doelen op de AVB verzekering: de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Naast het huidige letsel wordt ook altijd gekeken naar de toekomstige lichamelijke en geestelijke materiële en immateriële schade. Welke inkomsten loopt iemand mis in de toekomst? Hoe zit het met het verminderde levensplezier door de lichamelijke ongemakken? Hierbij wordt rekening gehouden met de rente. Die wordt berekend over schade in de toekomst en in een bedrag in het hier en nu uitgedrukt, oftewel het kapitaliseren van letselschade.

https://www.letselschadeadvocaatvandijk.nl/