Bricsnet
Image default
Bedrijven

Wat is noppenfolie?

Er zijn twee soorten noppen folie. Het eerste type noppenfolie is gemaakt van plastic. Het tweede type noppenfolie heeft aan de ene kant een noppenfolie bekleding en aan de andere kant aluminiumfolie. Het voordeel van deze noppenfolie is dat het de warmte weerkaatst, waardoor het product beschermd wordt tegen schade door hitte. De folie beschermt ook tegen licht en vocht. Noppenfolie wordt gebruikt als isolator voor producten zoals apparaten, elektronica, voedsel en drank. Het kan ook worden gebruikt om artikelen te beschermen die niet in andere soorten verpakkingsmateriaal kunnen worden verpakt.

Noppenfolie biedt extra bescherming

Noppenfolie is een van de populairste verpakkingsmaterialen. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van dit type noppenfolie is dat het je product extra bescherming biedt. De noppenfolie is gemaakt van een speciaal soort plastic materiaal, dat je product beschermt tegen beschadiging tijdens verzending of opslag. De aluminiumfolie laag geeft ook bescherming tegen hitte. Door dit soort verpakkingsmateriaal te gebruiken, kun je het risico vermijden dat je product wordt beschadigd tijdens de verzending of opslag. Een ander voordeel van dit soort verpakkingsmateriaal is dat het extra bescherming biedt tegen stof en vocht en andere soorten vuil die tijdens het transport in het pakket terecht kunnen komen.

Noppenfolie weerkaatst warmte

Noppenfolie kan dienen als een isolator wanneer je je producten inpakt met dit materiaal. De aluminiumfolie laag reflecteert warmte, dus het is geweldig voor het verzenden van artikelen zoals elektronica en voedselproducten. Het oppervlak van dit materiaal is bespoten met aluminiumoxide poeder om het reflecterend te maken. Dit materiaal heeft een hoog isolerend vermogen en een goede weersbestendigheid. Het kan dus effectief voorkomen dat het tijdens transport en opslag beslaat. Je elektronische apparaat zal veilig op de plaats van bestemming aankomen.

Noppenfolie voor dakisolatie

Naast verpakkingsmateriaal wordt noppenfolie ook veel gebruikt als dakisolatie. Noppenfolie kan warmteverlies verminderen en de hoeveelheid energie die nodig is om je huis te verwarmen verlagen. Noppenfolie heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten isolatie. Het is licht en gemakkelijk te installeren, en het kan gemakkelijk op maat worden gesneden voor elke ruimte. Noppenfolie is ook duurzaam. Het is brandwerend, wat betekent dat het bestand is tegen hoge temperaturen zonder beschadigd te raken of weg te smelten. Daarom is het zeer effectief in het voorkomen van warmteverlies via het dak.