Bricsnet
Image default
Bedrijven

Zet ik het licht aan of uit wanneer ik op vakantie ga?

‘Hoe laat ik mijn woning het veiligst achter?’ Is er vraag die elke vakantieganger wel stelt wanneer de tijd weer aanbreekt.

Wanneer eindelijk je rust tijd is aangebroken terwijl je op het strand met een cocktail ligt is de kans groot dat er inbraken worden gepleegd. Om toch lekker te ontspannen tijdens je vakantie, zonder te piekeren over inbrekers in je woning is het belangrijk dat je de juiste tactieken toepast. Uiteraard heb je ook weleens gehoord van het licht aanlaten terwijl je op vakantie bent om inbrekers af te schrikken, dit lijkt dan misschien wel de beste oplossing, maar niets is minder waar. Bovendien is dit verspilling van elektriciteit.

Als eerste is het belangrijk dat je aan iemand verteld dat je op vakantie gaat, deel deze informatie met iemand die je vertrouwt. 

  1. Laat de gordijnen open, vraag aan de buren om ze af en toe open dicht te doen.

  2. Laat de stapels post af te toe door iemand weghalen, gebruik een NEE / NEE sticker zodat je niet te veel post krijgt.

  3. Leg een kopje of bord met bestek en een krant of opengeslagen boek op tafel zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Maar laat geen waardevolle spullen of laptops slingeren!

  4. Gebruik tijdschakelaars voor de lampen in en om je huis, zodat er op een ingestelde tijd licht aan en uit kan gaan.

  5. Vraag aan de buren of ze hun auto op jouw oprit willen parkeren

Zoals je hebt gelezen is de meest effectieve oplossing het afwisselend aan en uitzetten van de lampen in je woning, een paar uur in de keuken en een paar uur in je woonkamer of slaapkamer. Dit kan je doen met tijdschakelaars. Heb je geen tijdschakelaars of weet je niet hoe je deze installeert? Bel dan een elektricien in je buurt die dit kan doen voor jou! Je zal zeker geen spijt krijgen en je zal vanaf nu volledig kunnen rusten tijdens je vakantie!