Bricsnet
Image default
Bedrijven

Nefaste gevolgen van een burn-out

Krijg je ook elke dag meer en meer stress van je werk? Neem je genoeg ontspanning of doe je na je werkuren nog steeds die mails beantwoorden en telefoontjes beantwoorden? Het is een fenomeen wat de laatste tijd veel als “normaal” gezien wordt in onze cultuur. Naar mijn mening is dit spijtig, iedereen wilt meteen antwoord op zijn vragen maar ook wilt iedereen ontspanning. Als we nu eens gewoon allemaal samen stoppen met nog na de werkuren de mails te beantwoorden wordt het misschien terug als normaal gezien dat je niet meteen antwoord krijgt na 17h.

De stress die erbij komt kijken doordat je bijna nooit je volledig kan afkoppelen van het werken heeft vrij grote gevolgen. Je krijgt minder zin om nog naar je werk te gaan, maar ook naast je werk ben je futloos, deze factoren vallen onder burn-out. Een psychotherapeut den haag kan je altijd helpen als je zelf moeilijk van de burn-out kan afkomen. De burn-out kan anders vrij lang blijven zeker als je er niks aan doet. Het is iets wat er jaren over doet om zich op te stapelen en zal dus ook maanden tot jaren duren om weer weg te trekken.

Een burn-out heeft zeer nefaste gevolgen niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen rondom je. Je gaat vriendschappen verwaarlozen omdat je je zelf slecht tot depressief voelt. Je vindt geen plezier meer in het samen zijn met je vrienden, of je bent na een kwartier alweer moe. Naast je vrienden kan ook je relatie er onder gaan lijden. Het is mogelijk dat je je frustraties gaat uiten op je partner terwijl deze je eigenlijk niets misdaan heeft. Ook je seksleven kan minder worden omdat je zin hierin weg gaat, dit kan ook een factor zijn waarom je naar een relatietherapie amsterdam opzoek gaat. Dus laat je relatie niet lijden onder je burn-out en doe er wat aan!

https://piekerpoli.nl/