Bricsnet
Image default
Bedrijven

Hoe werkt online therapie

 

Tegenwoordig gebeuren er veel meer dingen online dan een paar jaar geleden, alle online platformen zijn enorm aan het groeien. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om online in therapie te gaan. Dit kan door een online psycholoog. In dit artikelen leggen we je precies uit hoe het werkt om gebruik te maken van een online psycholoog.

Er zijn veel ontwikkeling geweest in het online gebied, zo ging dit eerst via modules. Deze modules moest je een voor een aflopen en dat zal je helpen om je beter te voelen. Ook hierin zijn grote stappen gezet de laatste jaren. Na dat je deze modules hebt gedaan krijg je meestal een advies. Dit kan lijden tot gesprekken met een psycholoog. Hierdoor kan er ook een passende behandeling aan iemand worden gekoppeld. Het is vaak fin voor mensen om de gesprekken te voeren in hun vertrouwde omgeving. Hierdoor hoeven ze niet helemaal naar de psycholoog toe te reizen en kunnen ze thuis alles rustig doornemen. Het is handig dat cliënten niet meer afhankelijk zijn van de werktijdens van hun psycholoog.

Het is wel belangrijk om eerst een gesprek face to face te hebben voordat er wordt besloten dat je gebruik kunt maken van een online psycholoog. Dan wordt er ook een psychologische test afgenomen, hierdoor weet je goed wat er aan de hand is en wat de psychologen voor je kunnen betekenen. Wanneer je ervoor kiest een online behandeling te doen kunnen mensen in de buurt je bijstaan. Deze mensen krijgen dan een eigen code en kunnen ook inloggen, hierdoor kunnen ze mee praten tijdens de gesprekken en je steunen. Wil jij weten of je hulp nodig hebt of misschien een online psycholoog het helemaal is voor jou. We kunnen je zeker aanraden een kijkje te nemen op de website van Drie60, hier kun je genoeg informatie vinden.

http://www.drie60.nl

Gerelateerde artikelen

De hybride auto en het maken van een roadtrip

Een meubelmaker Meubelmaker maakt het perfecte meubel voor u

Pluk de vruchten van de plastic pers