Bricsnet
Image default
Financieel

Wil je Factoring zzp inzetten?

Op onze website zie je het woord debiteur regelmatig terug komen. Logisch, want het is een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. De kredietwaardigheid van jouw debiteur is namelijk één van de belangrijkste voorwaarde om gebruik te maken van factoring zzp. Maar wat is een debiteur precies? Wij leggen het je uit.

Wat is een debiteur?

Debiteuren zijn klanten die jou nog geld moeten betalen. Vandaar ook dat het klusje onbetaalde facturen najagen of factoring zzp het debiteurenbeheer heet. Een crediteur is de tegenligger van een debiteur. Een crediteur moet jij namelijk nog betalen. Als ondernemer zal je de termen debiteuren en crediteuren regelmatig voorbij zien en horen komen. Het debiteurenbeheer is voor factoring zzp en je onderneming s van essentieel belang. Een groot deel van de faillissementen wordt namelijk veroorzaakt door een teveel aan debiteuren of een debiteur die niet betaald. Het is dus belangrijk om hier bovenop te zitten. Factoring zzp kan dit ook voor je uitbesteden. De onderdelen van het debiteurenbeheer bestaan uit het monitoren van het verstrijken van de betalingstermijn van je facturen, het versturen van herinneringen/aanmaningen en het plegen van telefoontjes om de status van je facturen te controleren. Het debiteurenbeheer is een klusje wat je niet moet onderschatten, want er gaat behoorlijk wat tijd in zitten. Helemaal als het aantal facturen toeneemt. Factoring zzp is dan een handige oplossing

Geef je debiteurenbeheer uit handen

Heb je te weinig tijd om je debiteurenbeheer goed op te volgen of vind je het simpelweg niet leuk om mee bezig te zijn? Geef je debiteurenbeheer dan uit handen, bijvoorbeeld aan factoring zzp. Er zijn veel verschillende manieren waarop je dit kan doen. Je kan bijvoorbeeld kiezen om te werken met een geautomatiseerd boekhoudprogramma of met factoring zzp. Je voert facturen gemakkelijk in en het systeem houdt bij wanneer je facturen vervallen.