Bricsnet
Image default
Financieel

Hoe krijg je de laagste hypotheekrente?

Wanneer je een nieuwe woning wilt kopen moet je allemaal dingen regelen. Eén van de belangrijkste dingen is het regelen van een hypotheek. Veel mensen zijn namelijk niet in staat om zonder een hypotheek een woning te financieren. Dit is dan ook heel normaal. Echter vinden veel mensen het lastig om een lage hypotheekrente te krijgen. Deze mensen zal ik doormiddel van een paar handige tips een stapje verder helpen.

Eigen inbreng

Het aanvragen van een hypotheek kan iedereen, maar het krijgen van een lage hypotheekrente is een stuk lastiger. Wanneer je tegen een voordelig tarief wilt gaan lenen, dan is het belangrijk dat je ook een eigen inbreng hebt. Hoe groter je eigen inbreng, hoe beter het eigenlijk is. Wanneer je meer inbrengt zullen banken namelijk een stuk sneller overgaan naar een lager tarief. Dus door meer geld van tevoren te sparen, des te minder de rente over je hypotheek zal zijn.

Inkomen

Veel mensen houden er niet van om te pronken met hun inkomen. Wanneer je een hypotheek wilt afsluiten is het echter wel belangrijk dat je laat zien dat je een goed, stabiel salaris hebt. Een hoog en stabiel salaris is namelijk een stuk aantrekkelijker voor geldverstrekkers. Je geeft ze dan namelijk een soort zekerheid dat je de lening wel terug kan betalen. Wanneer je een eigen bedrijf hebt, zal je waarschijnlijk geen vast inkomen hebben. Hierbij is het belangrijk dat je gemiddelde jaarinkomens kan laten zien, die tonen dat jij de lening terug kan betalen.

Hypotheekadviseur

Wanneer je het zelf lastig vindt om een geschikte hypotheek te vinden, of wanneer je gewoon professionele hulp in wilt schakelen, dan is het handig om een gesprek te plannen met een hypotheekadviseur. Door de ervaring van zo’n hypotheekadviseurs weet je zeker dat je een advies op maat krijgt en hierdoor niet snel een verkeerde beslissing zal nemen. Een hypotheekadviseur kan je dan ook helpen als bemiddelaar met de geldverstrekker. Zo krijg je in het gehele proces de juiste hulp en voorkom je onnodige fouten.

Wil je nou zelf een hypotheek vinden die bij jou past? Dan moet je altijd je hypotheek vergelijken met de andere opties op de markt. Vul jouw wensen een keer in op een hypotheekvergelijker en kijk bij welke geldverstrekker jij het goedkoopste uitkomt.