Bricsnet
Image default
Verbouwen

Opslagcontainers, noodzakelijk op elke bouwplaats

Het komt misschien wel vaker voor dan uzelf vermoedt: diefstal van gereedschappen en materialen vanaf de bouwplaats. Voor bouwvakkers en timmerlui zeer hinderlijk om ‘s ochtends te moeten constateren dat hun gereedschap is gestolen en daarnaast is het voor de aannemer ook een enorme kostenpost. Bouwplaatsen moeten tegenwoordig erg goed afgesloten worden om te voorkomen dat onbevoegden het terrein betreden om de boel mee te nemen. Simpel een hek afsluiten is niet meer voldoende en daarom zijn er grondigere maatregelen nodig om uw bouwmateriaal en gereedschappen te beschermen. Een goed alternatief is het plaatsen van een opslagcontainer op de bouwplaats.

Waarom een opslagcontainer plaatsen?

Ten eerste is een container plaatsen voor al het kostbare gereedschap een zeer veilige oplossing tegen inbraak. Wanneer de bouwplaats zelf ook nog afgesloten wordt is het nagenoeg onmogelijk om bij het gereedschap te komen. De deur kan op slot gedaan worden met een stevig cilinderslot zodat niemand er bij komt. Maar niet alleen tegen inbraak is al uw gereedschap beveiligd. Uw gereedschap staat niet bloot aan extreme weersinvloeden en in het ergste geval is uw gereedschap beveiligd bij brand. Ook heeft u al het gereedschap netjes bij elkaar en ligt niet de gehele bouwplaats vol met gereedschap. Een opslagcontainer is daarnaast breed inzetbaar. Niet alleen als u aannemer bent is een dergelijke container handig. Zit u in de evenementenbranche dan is een opslagcontainer heel handig op de plek van het evenement om ‘s avonds alles veilig in op te bergen. Daarnaast zijn containers een relatief goedkope oplossing om uw materialen te beschermen en zijn ze erg gemakkelijk te installeren.

Soorten opslagcontainers

Bij de keuze voor een container heeft u de keuze uit afgemonteerde kant-en-klaar containers, maar het is ook mogelijk om een container als bouwpakket te kopen. U bouwt de container op locatie heel gemakkelijk op. Binnen tien minuten heeft u een ijzersterke beveiliging staan. De opslagcontainers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zodat u altijd de juiste maat container kunt gebruiken. In de breedte zijn alle containers 2 meter, in de lengte heeft u een keuze tussen 2 meter tot wel 6 meter. Dan heeft u ook nog eens de keuze om de deur aan een bepaalde zijde te plaatsen. Meestal zal dit afhankelijk zijn van de locatie, waarbij u een keuze hebt om de deur aan de kopzijde of de langszijde te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Top ramen tegen top prijzen

Dakkapel kosten: het verschil tussen maatwerk, prefab & hout en kunststof

Een bouwtechnische keuring voor het kopen van een guis