Bricsnet
Image default
Verbouwen

Dakkapel kosten: het verschil tussen maatwerk, prefab & hout en kunststof

Je huis meer waard maken met een dakkapel? Een slim idee!

Er zijn genoeg redenen waarom dakkapellen vandaag de dag zoveel verkocht worden. Je woning wordt er een stuk ruimer van, zeker als je een nokverhoging laat aanbrengen op het dak. Het grotere woonoppervlakte dat je hiermee creëert maakt je huis direct meer waard. Maar ook schep je met een dakkapel meer wooncomfort, bijvoorbeeld door de zolderruimte met dakkapel te gebruiken als thuiskantoor of deze in te zetten als aanvullende slaapkamer of als hobbykamer.

Wat kost een dakkapel ongeveer?

Wanneer je kiest voor de aankoop van een dakkapel, kunnen de dakkapel kosten per bouwbedrijf nogal variëren. Gemiddeld genomen kun je uitgaan van de volgende prijzen per soort en materiaal dakkapel. Voor een prefab houten dakkapel betaal je circa 4.400 euro. Een voorgefabriceerde kunststof dakkapel is met 4.000 tien procent voordeliger, terwijl het fijne van dit type dakkapellen is dat het onderhoud ook een stuk eenvoudiger is. Een verfbeurt heeft kunststof namelijk, anders dan hout, niet nodig. Dakkapellen op maat worden ter plekke gemaakt en in elkaar gezet. Dat kost meer arbeidsloon, dus kun je bij dit type dakkapellen voor hout rekenen op ongeveer 5.400-5.600 euro, terwijl kunststof maatwerk kapellen circa 5000-5200 euro kosten.

Meer exacte dakkapel kosten opvragen

Natuurlijk zijn er nog andere factoren die de totaalprijs van een houten of kunststof dakkapel bepalen. De dakkapel kosten zijn bijvoorbeeld ook afhankelijk van het soort glas en de raamtypen die gebruikt wordt, eventuele extra’s als zonnebescherming en de afwerking van de dakkapel qua profiel en kleur. Vraag nu via de website van BM Daktechniek een precieze prijsopgave aan, afgestemd op jouw wensen. Dan zorgen wij ervoor dat je snel een mooi prijsaanbod van ons krijgt voor een prachtige dakkapel waar je nog jarenlang plezier van gaat beleven.