Bricsnet
Image default
Dienstverlening

Hoe moet je balanceren op een hoverboard?

Als men voor het eerst een hoverboard ziet, vraagt men zich vaak af: “Is het moeilijk om je evenwicht te behouden op dat board?” of ‘Hoe lang duurt het om dat te leren?” Voor mensen die al langer bekend zijn met dit apparaat lijken dit misschien domme vragen, maar ik weet zeker dat iedereen dit zich op een bepaald moment heeft afgevraagd.

Het is eigenlijk zo, dat een ‘hoverboard’ net boven de grond blijft zweven, zonder het echt aan te raken. Het is dus eigenlijk een gyroscopisch gebalanceerd board dat zich alleen maar zal verplaatsen wanneer het wordt ‘verteld’ dat het zich moet verplaatsen. In de afgelopen jaren is dit steeds populairder geworden en inmiddels staat ook het hele internet vol met hoverboards. Als je het board op de juiste manier wilt kunnen gebruiken, dan is het belangrijk dat je wat fijne kneepjes leert. Als je bijvoorbeeld je gewicht tussen je hakken en je tenen in evenwicht houdt, zal het apparaat niet bewegen, zelfs niet als iemand je duwt. Je moet je voeten een beetje naar voren kantelen om vooruit te kunnen bewegen. 

Er is echt maar een geringe beweging nodig en je zult merken dat je daadwerkelijk goede controle over je evenwicht moet hebben om te voorkomen dat het hoverboard vooruit beweegt, zonder dat je dat wilt. Het duurt ongeveer een minuut voor je hersenen om de algoritmen te leren en je krijgt al snel gevoel voor hoeveel je je gewicht moet bewegen om een bepaalde hoeveelheid druk te krijgen en na ongeveer 5 minuten op het board zul je de volledige controle hebben.

De meeste mensen die vallen, doen dat omdat ze proberen op het bord te stappen voordat ze begrijpen hoe het werkt. Aangezien de motoren geactiveerd worden door het board zelf te kantelen, kun je er niet zomaar op stappen. In plaats van de bal van je voet te gebruiken, zoals je doet als je bijvoorbeeld een trap oploopt, moet je ervoor zorgen dat je je voeten zo plat mogelijk houdt om het apparaat bij het opstappen niet te laten bewegen. Als je met de bal van je voet op het board springt, zal het slechts een korte en wilde rit worden. 

De eerste keer dat je het board gebruikt, raden wij je aan om bij een muur of naast een vriend voor ondersteuning te gaan staan ​​en om het apparaat te activeren door slechts één voet zachtjes op het bord te plaatsen en met de andere voet nog steeds veilig op de grond te blijven staan. Probeer dan vervolgens je teen omhoog en omlaag te verplaatsen en voel hoe het beweegt voordat je er volledig op gaat staan. Zodra je de neutrale positie hebt gevonden, stap je met je andere voet op het board maar dan moet je proberen om het board niet te laten kantelen.

Zodra je eenmaal het gevoel onder de knie hebt, lijkt het zo vanzelfsprekend dat je je niet kunt voorstellen hoe lomp je je eerst voelde. Het leren gaat snel en voordat je het weet, ga je overal op je board heen!

Ben je enthousiast geworden en wil je een hoverboard kopen? Bekijk dan eens onze collectie hier.

 

 

 

https://www.swheels.nl

Gerelateerde artikelen

Zorg voor je sloten en sleutels

De mooiste grafstenen in Drenthe voor een gepast einde

Wat zijn werkzaamheden waar een elektricien vaak voor wordt ingeschakeld?