Bricsnet
Image default
Bedrijven

Het principe van Moose Färg is al eeuwenoud

De klimaatomstandigheden zijn voor de meeste houtsoorten die buiten gebruikt worden op lange termijn niet zonder gevolg. Het hout wordt aangetast door vocht, warmte en koude en door het zonlicht. Tenzij u het behandelt, ook aan de kanten die niet zichtbaar zijn. Conventionele verven zijn daarvoor niet geschikt: ze sluiten het hout op waardoor het niet meer kan ‘ademen’. Houtbeits is door het bijzonder dampopen karakter een perfecte beschermer van hout. Waterdamp kan erin en er ook weer uit zodra de buitenomstandigheden veranderen.

Zo goed als alle houtsoorten moeten worden behandeld. Voor het verduurzamen van hout is een goede houtbeits echt nodig. Enkel voor tropisch hardhout hoeft dat niet, maar zelfs deze bijzonder sterke houtsoorten zal men om esthetische redenen soms toch willen behandelen. Houtbeits is naast bijzonder duurzaam ook gemakkelijk in gebruik. Houtbeits is totaal mat en zuigt in het hout. Omdat het geen film vormt is het een vochtregulerende houtbeits. Natuurlijk oplosmiddelvrij.

Houtbeits is water verdun baar, samengesteld op basis van een lijnolie en niet filmvormend. Vlekken zijn zo uit handen en kleren. Dit levert uitstekende resultaten op. Zelfs op harde houtsoorten zoals meranti, ceder, thermo Wood en aqua Wood bladdert houtbeits niet. Hetzelfde geldt voor zachtere houtsoorten zoals grenen, Douglas en lariks, ook deze kunnen prima behandeld worden met houtbeits.

Naast het beitsen kunt u ook muurverf kopen bij ons voor het onderhoud van uw schutting bijvoorbeeld. Moose Färg muurverf is verdunbaar door middel van water. Vlekken maken tijdens het verven is bijna niet te vermijden, maar met een beetje zeep is het zo van de vingers en uit de kleren. Moose Färg muurverf geeft een unieke diffuse lichtverstrooiing. En het vult niet op zodat u de onderliggende structuur goed blijft zien. Zo kunt u blijven genieten van uw hout, alsof het net nieuw is. Daar helpen we dus graag bij!

https://www.moosefarg.nl/