Bricsnet
Image default
Bedrijven

Geborsteld RVS

RVS verwijst naar nikkel, molybdeen of mangaan evenals ijzer en chroom. Volgens DIN EN 10020 hebben deze staalsoorten een speciale zuiverheid. Het zwavel- en fosfaatgehalte moet minder zijn dan 0,025%.
Afhankelijk van de samenstelling is RVS verdeeld in verschillende groepen. Chroomstaal (ijzer-chroomlegering, bijvoorbeeld voor bestek en servies), chroom-nikkelstaal (bijvoorbeeld corrosiebestendig, zoals gootstenen, wasmachines) en chroom-mangaanstaal (bijzonder bestendig).
RVS wordt beschouwd als corrosiebestendig en wordt gekenmerkt door het ongevoelige gedrag voor zuur en alkali. De enige uitzondering is het gebruik van zoutzuur. Hier komt de onherstelbare kleurverandering naar omstandigheden. Dan moet je het vel onmiddellijk polijsten.
Door het taaie karakter van het RVS kan RVS zonder grote problemen in de normale toestand worden gebogen en getrokken. De optiek kan ook dienovereenkomstig worden ontworpen. Dus je kunt z. B. de volgende effecten bereiken:

• Hoge helderheid
• gepolijst
• grond
• Matt
• golvend
• Geborsteld

In gebouwen wordt RVS voornamelijk gebruikt op het gebied van binnenmuren (bijv. Liftwanden, keukenapparatuur). Kamers met roestvrijstalen wanden kunnen echter ook worden bekleed. In het zwembad zijn vaak alle zwembaden evenals ingebouwde onderdelen (leuningen, etc.) gemaakt van RVS.

Belangrijke tips voor onderhoud
• Gebruik geen zoutzuur of waterstoffluoride
• Reinigen zonder residu
• Verbetering van de onderhoudsweergave (zorgproducten uiterst voorzichtig gebruiken)

Onderhoudsreiniging: geborsteld RVS
Geborstelde oppervlakken vertonen meer ruwheid dan gepolijste oppervlakken. Bij het selecteren van schoonmaaktextiel, moet u er goed op letten dat ze schoon zijn. Geborsteld RVS is goed voor gebruik wanneer het wordt geïnstalleerd op plaatsen waar het slechts licht vervuild is. Het is optimaal bruikbaar als grond, omdat het materiaal olie goed afstoot. De stylingverzorgingsfilm moet een effect hebben dat geen vingerafdrukken op het oppervlak achterlaat om vervelende sporen van vingerafdrukken te voorkomen. De verzorgingsproducten worden op het staal gespoten zonder te worden verdund en het sparen gebeurt met slagen met een pluisvrije doek.
Voor grotere oppervlakken worden geschikte doseringen neutrale of alkalische reinigingsmiddelen gebruikt, meestal verdunningen van 1: 100 tot 1: 200. De procedure wordt uitgevoerd met een pluisvrije doek of een hoes van microvezeldoek. Voor glanzende oppervlakken met een mooie RVS Finish kan het nodig zijn om af te werken met een droge doek / matte hoes.

Basisreiniging: geborsteld RVS
Meestal is er zware minerale vervuiling. Hier is bij 1: 5 tot 1:10 verdunningen, gewerkt met een geschikt, sterk zuur base reinigingsmiddel. Het kan worden bediend met een machine met één schijf voor grotere gebieden. Tot op zekere hoogte kan corrosieschade (smeren, roest) ook worden geëlimineerd. Maar je moet het laken polijsten.
De olieachtige vervuiling wordt verwijderd met een alkalische basisreiniger in een dosering van 1: 3 tot 1:10.

https://vangeenen.nl

Gerelateerde artikelen

Nefaste gevolgen van een burn-out

Iemand met verstand van en ervaring in letselschade

Woodies schroeven kopen? Dat doet u bij BNV tools!