Bricsnet
Image default
Bedrijven

Een huis kopen in stad of platteland?

Het eindelijk zo ver. Na heel wat jaren bij je ouders te hebben gewoond is het moment daar. Je mag het ouderlijk nest verlaten. Als een jong vogeltje wordt je midden in een wereld gezet waar je moeder geen eten meer voor je kookt, niet je rotzooi op ruimt en je zelf de kosten moet betalen voor huur, stroom en boodschappen. Dit is natuurlijk best spannend maar je baan heeft er al voor gezorgd dat je deze kosten makkelijk kan veroorloven. Het enige wat je nu nog moet doen is bedenken waar je wilt gaan wonen op het platteland of in de stad?

Wonen in een rustige omgeving

Heb je graag een rustige woon en werkomgeving? Dan kun je het beste gaan leven in een klein dorp op het platteland. Hier zul je weinig last hebben van verkeer of grote mensen massa’s en zal jij dus helemaal op je gemak zijn. Voorzieningen als supermarkten en andere winkels zijn helaas niet te vinden in deze dorpjes en om hier gebruik van te maken dien je een nabijgelegen stad of drop te bezoeken. Een voordeel van een dorp is dat je altijd dicht in de buurt bent van een bos of grote open weide waardoor je lekker kan gaan wandelen wanneer jou het uitkomt. Tevens krijg je op het platteland meer grond voor je geld en zal je huis dus ook groter zijn.

Een stad biedt meer mogelijkheden

Ben jij iemand die graag carriere wilt maken in het leven. Iemand die ervan houdt om nieuwe mensen te ontmoeten,  een weg te volgen om zijn carriere te verbeteren en niks heeft met de rust van het platteland? Dan is de stad de perfecte plek voor je. Steden zijn vol met bedrijven en in veel gevallen bieden deze bedrijven meer mogelijkheden dan een klein bedrijf in een klein dorp of stad. Het nadeel is dat je lang niet de enige bent die hiermee bezig is , waardoor je al snel enorme bedragen neerlegt voor een simpel huisje in de stad. Je moet jezelf de vraag stellen of je dit wilt of dat je gaat kijken voor een middenweg.

Oplossing ga in een groot dorp wonen

Wonen in een groot dorp maakt het mogelijk om toch te genieten van de mensenmassa en makkelijk bij de winkels te komen. Daarnaast is het veel goedkoper dan een grote stad zoals Utrecht of Amsterdam en zal je meer waarde voor je geld krijgen. Een voorbeeld van een groot dorp is Maasbracht. Dit plaatsje is van alles voorzien waardoor jij niet altijd naar de stad hoeft te rijden voor je behoeftes. Huizen in Maasbracht zijn erg gewild. Een huis te koop maasbracht advertentie zal daardoor al snel vergeven zijn. De oplossing hiervoor is om je overal in te schrijven en geod te letten op het aanbod. Komt er iets vrij? Reageer dan direct en plan zo snel mogelijk een bezichtiging! Voor je het weet heb je je droomhuis gevonden.

 

https://vancromvoirt.nl/makelaar-maasbracht/