Bricsnet
Image default
Eten en drinken

De perfecte snede op je Mes

In de perfecte wereld zouden we allemaal de tijd hebben om elke dag 5 tot 10 minuten (of om de week, voor huiskoks) te besteden aan het slijpen van onze keukenmessen op Japanse waterstenen, totdat ze zo scherp als een scheermes zijn. Dit is in feite hoe de allerbeste Japanse of Franse chef-koks hun shift beëindigen – Ze slijpen hun messen aan het einde van elke dag.Onthoud dat je jouw messen het beste kunt slijpen wanneer ze nog scherp zijn. Als je wacht tot ze bot zijn, kost het veel meer moeite en tijd.

Een scherp mes is belangrijk om de ware smaak van verse ingrediënten te behouden. Snijden met een bot mes zal voedsel op cellulair niveau beschadigen en de smaak en het uiterlijk veranderen. De kwaliteit van de snede wordt een steeds belangrijker onderwerp in het professionele koken.

Een scherp mes is ook belangrijk voor de veiligheid. Een bot mes zal namelijk eerder uitglijden en kan lichamelijk letsel veroorzaken. Scherpe messen zijn ook belangrijk voor keukenefficiëntie. Het kost meer tijd en moeite om met een bot mes te snijden, dan met een scherp mes. Het gebruik van een scherp mes is ongetwijfeld ook veel leuker.

Messen slijpopties

Om een ​​mes te slijpen heb je eigenlijk maar twee opties:

A) Betaal iemand om te slijpen

B) Zelf het Mes Slijpen

Betaal iemand om te Slijpen

Een snelle blik in het online database brengt een brede selectie mensen naar voren die reclame maken voor een proffesioneel geslepen mes. Er zijn veel harde en snelle methoden die de kwaliteit van je mes snel kunnen aantasten, dus wees voorzichtig.

Zelf het Mes Slijpen

Er zijn veel opties beschikbaar bij het thuis slijpen van messen. Hoewel het verleidelijk is om voor een snelle en makkelijek oplossing te kiezen, raad ik je aan om verder te lezen – de waarheid over messenslijpers.

Slijpen of honen op een staal is een goede tussentijdse maatregel. Lees ons advies over Het gebruik van een aanzetstaal. Als je echt meer wilt leren, kan je regelmatig jouw messen slijpen, waarbij je leert hoe je Japanse waterstenen kunt gebruiken.

Neem een paar slijpstenen en probeer eens om je eigen messen te slijpen, doe niets totdat je deze video bekijkt over het slijpen van een koksmes. In de loop der jaren heb ik veel mensen leren kennen die vragen hoe ze een snelle en effectieve manier kunnen leren voor het slijpen. Tegenwoordig leer ik het meestal online. Bekijk Slijpuniversiteit, en je zult begrijpen waarom ik al heel lang scherpe gereedschappen als vanzelfsprekend beschouw. Klik hier om de resultaten van dit soort verscherping in actie te zien.

https://www.culy.nl/