Bricsnet
Image default
Dienstverlening

Bewaking op evenementen

Wanneer je een bedrijfspand hebt is de bewaking daarvan niet zo moeilijk te regelen. Je installeert camera’s die het hele terrein perfect in beeld brengen. Zo kan er altijd in de gaten houden of er zich verdachte situaties voordoen rondom jouw bedrijf. Maar wat als het gaat om een tijdelijk project? Of wanneer er voor een pand tijdelijk verhoogde bewaking gewenst is? Geen probleem, in dat geval zijn er mogelijkheden om mobiele camerabewaking te installeren. Een veiligheidsbedrijf als G4S kan je daar prima bij helpen.

@VIEW

G4S maakt gebruik van een specifiek systeem voor mobiele camerabewaking, namelijk @VIEW. Het handige van dit systeem dat het plug and play is, dat wil zeggen dat je alleen maar hoeft te zorgen voor een stroomvoorziening en het is klaar voor gebruik. Er kan worden ingesteld wanneer de camerabewaking moet starten, bijvoorbeeld aan het einde van de werkdag. Er kan dan live gevolgd worden wat er zich op het terrein afspeelt. Bij een @VIEW systeem wordt er gebruik gemaakt van enkele PTZ camera’s. Dat staat voor pan-tilt-zoom. Indien de situatie erom vraagt kunnen er additionele thermische camera’s worden toegevoegd.

Waar?

Mobiele camerabewaking is uitermate geschikt om te gebruiken in situaties waarin het slechts korte tijd nodig is om camerabewaking in werking te hebben. Er zijn legio toepassingen te bedenken. Er worden hieronder enkele voorbeelden uitgelicht. Op een werf wordt gebouwd en waar gebouwd wordt zijn allerlei materialen en gereedschappen nodig. Deze spullen zijn nogal kostbaar en daarom is het fijn als ze bewaakt worden door middel van camera’s. Wanneer het project afgerond is, is de bewaking natuurlijk ook niet meer nodig. Tijdens een shutdown worden er veel externe medewerkers ingezet. Dit brengt een verhoogde behoefte aan bewaking met zich mee. Tijdens een groot evenement, zoals bijvoorbeeld een festival of een sport toernooi, waar veel bezoekers verwacht worden is het belangrijk dat er camerabewaking is.