Bricsnet
Image default
Architectuur

Weet je wat een lichtstraat is?

Veel mensen weten niet wat lichtstraten zijn maar hebben het wel gezien. Dit komt doordat de meeste mensen de benaming niet kennen en er niet over nagedacht hebben wanneer ze het gezien hebben.

De lichtstraten zie je vaak in winkelcentrums en grote kantoorgebouwen. In plaats van een dak hebben deze gebouwen een constructie van glas waardoor je naar de hemel kunt kijken. In overdekte winkelstraten zie je ook vaak lichtstraten dat de menigte winkelende mensen drooghouden en toch komt er licht naar binnen. De overdekte constructies zijn namelijk lichtstraten. De lichtstraten bestaan uit glas en hebben alleen een frame van aluminium. Als je er nu over nadenkt kun je vast zelf een aantal plekken bedenken waar je de lichtstraten gezien hebt.

Tegenwoordig worden lichtstraten ook steeds vaker gebruikt bij het bouwen van woningen. Zo hebben de woningen een open concept met veel ramen en lichtstraten. De woning voelt zo niet meer afgesloten en donker maar juist open. Als je naar boven en om je heen kijkt kun je gewoon naar buiten kijken. Veel mensen vinden dit veel fijner dan omringt te zijn door muren. Het is ook net maar wat je zelf fijn vindt.