Bricsnet
Image default
Woning en Tuin

Waarom kiezen voor een dakkapel van 2 meter of 3 meter?

De meeste mensen kiezen voor een dakkapel van 2 meter of 3 meter wanneer ze een dakkapel laten plaatsen. Een dakkapel van 2 meter zorgt voor meer ruimte, zonder dat u een enorme opbouw op uw dak plaatst. En u zorgt voor nog meer ruimte met een bescheiden dakkapel van 3 meter. De voordelen van deze dakkapellen zijn de extra ruimte, lichtinval, meerwaarde op uw woning en de redelijke kostprijs. Hier leest u meer over de mogelijkheden en wat voor een dakkapel van 3 meter de kosten zijn.

De mogelijkheden van een dakkapel van 2 meter

De meest voorkomende dakkapel is er een van 2,5 meter breed en 1,5 meter hoog: een standaardmaat dakkapel. Een dergelijke dakkapel is relatief eenvoudig te plaatsen en past op vrijwel iedere woning. Het is mogelijk een dakkapel 2 meter of 3 meter zonder vergunning te plaatsen, wanneer deze aan de nodige eisen voldoet. Een ander voordeel is de diverse mogelijkheden qua indeling, materiaal en soort. U heeft namelijk de keuze tussen een prefab en maatwerk dakkapel van 3 meter, of 2 meter breed. Kiest u voor een prefab model, dan is de dakkapel goedkoper en nog sneller te plaatsen. Een kleine dakkapel is bovendien niet duur en geeft u toch tot wel 3 of 6 vierkante meter extra leefruimte.

Wat zal een dakkapel van 3 meter kosten?

In 2018 liggen voor een dakkapel 3 meter kosten gemiddeld rond de 4.600 euro, terwijl een dakkapel van 2 meter gemiddeld slechts 3.800 euro kost. Op deze kosten kunt u besparen door dakkapel specialisten te vergelijken op dakkapelplaatsenvergelijker.nl. Bovendien vindt u daar uitsluitend gecertificeerde dakkapel specialisten. Daarmee weet u zeker dat u een vakman in de arm neemt. Niet alleen bespaart u op uw dakkapel van 2 meter, ook kunt u op uw dakkapel van 3 meter kosten besparen waardoor de offerteprijs al gauw uitkomt op de prijs van een kleinere dakkapel.

Tot slot kunt u besparen op de voorrijkosten door op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vakbedrijven uit uw regio te selecteren. Zo kunt u van het bespaarde bedrag bijvoorbeeld extra opties financieren, zoals automatische rolluiken, screens of ventilatieroosters. Bekijk alle mogelijkheden via de onderstaande link.

 

https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl/soorten/