Bricsnet
Image default
Dienstverlening

Wil je energie besparen zonder veel te doen?

Je kan weinig doen en dan nog best veel energie besparen in je huis/pand. Je kan naar meer dan 20 dingen kijken als je energie wilt besparen. Je kan de peren van de lampen vervangen naar led licht. led licht dat verbruikt minder energie dan een normale lamp. Je moet de apparaten uitschakelen en niet op slaapmodus zetten, want als je dat doet dan staat het apparaat helemaal uit en dan verbruikt die geen stroom dus. Je kan elektronische apparaten halen die een A keurmerk hebben, want die apparaten verbruiken minder energie dan de rest. Je kan je huis zelf warm maken en het niet via de thermostaat/thermometer doen, want dat kost ook best veel geld om het warmer zo te maken.

Koud huis

Je kan je huis beter isoleren. zodat de warmte niet uit je huis gaat en je hoeft dus niet de kachel gebruiken. Je kan ook zonnepanelen aanschaffen. Zonnepanelen geeft je energie voor altijd. De zonnepanelen kosten wel best veel geld maar je bespaart er veel energie mee. Energie besparen is best moeilijk om te doen want je moet wel goed opletten wat je doet. De zonnepanelen kosten dus wel best veel maar na een paar jaar verdien jij je geld terug. Je hoeft dan veel minder voor energie dan te betalen, want je krijgt energie binnen door de zon. Je moet ook om de maand of 2 je zonnepanelen goed schoonmaken, want als er veel stof op de zonnepanelen zitten dan dat de zonnepanelen niet meer zo goed het kunnen gaan opvangen.

wasmachine

Wasmachines, vaatwassers en drogers kosten best veel stroom, want ze moeten lang aan staan en ze verbruiken veel water. Veel mensen doen het daarom met de hand en niet met een apparaat zoals de wasmachine.