Bricsnet
Image default
Onderwijs

Heb jij interesse in de online marketing of e-commerce branche?

Dan is de opleiding online marketing medewerker een opleiding waar je je eens in wilt verdiepen. Je ondersteunt met deze functie de marketing manager. Hij is op tactisch en strategisch gebied bezig met online en offline marketing, jij kunt op jouw beurt alle ondersteuning bij de uitvoering ervan op operationeel vlak bieden. Omdat je op uitvoerend niveau bezig bent, hoef je niet per definitie een HBO-opleiding afgerond te hebben. Bij Fabius kun je een opleiding tot online marketing medewerker bijvoorbeeld al binnen vijftien weken afgerond hebben.

Kansen in de online wereld

Wanneer je al je werkzaamheden online kunt uitvoeren, betekent dit dat je niet automatisch vijf dagen per week op kantoor aanwezig hoeft te zijn. Bij sommige bedrijven is dit wel nog zo, omdat zij de samenwerking met de marketing manager belangrijk vinden voor de uitvoering van de inspanningen. Maar steeds vaker kun je dit werk werkplekonafhankelijk uitvoeren. Heerlijk als je meerdere opdrachtgevers met kleinere opdrachten wilt bedienen, waar je telkens een aantal uren mee zoet bent.

Digitale wereld; een wereld vol mogelijkheden

Een functie als online marketing medewerker lees of hoor je ook regelmatig terug bij digital nomads of digitale nomaden. Dit zijn mensen die een reizend bestaan leiden en vanuit elke plek van de wereld waar ze dan zijn, hun digitale taken uitvoeren. De ene maand zitten ze in een hotel in Kaapstad, drie maanden later zitten ze in een klein huisje aan zee in Portugal. Je kunt gewoon in Nederland bij een bedrijf starten en ervaring opdoen. En wie weet, maak jij de overstap wel naar het werken als zelfstandige online marketeer. Je hoeft huis en haard natuurlijk niet te verlaten, maar als zelfstandige kun je wel je eigen tijd en andere leuke dingen in het leven veel beter afstemmen. Passie voor het vakgebied en je blijven ontwikkelen is belangrijk, maar begin eerst eens aan de opleiding tot online marketing medewerker via Fabius.

Gerelateerde artikelen

Sla eindelijk die nieuwe weg in!

Overbelasting in je leven: burn-out

Professionele taaltraining op maat