Bricsnet
Image default
Dienstverlening

De laatste goudprijzen

Goud is een metaal dat door de geschiedenis heen in- en uit de mode is geweest en de afgelopen jaren is witgoud of platina veel populairder geworden, dan het eens zo geliefde geel goud. Maar dit geelkleurige goud willen toch nog voldoende mensen hebben en het wordt ook nog steeds door vele bekende sieradenontwerpers in hun collecties gebruikt.

Goud was en is nog steeds een extreem gewaardeerd en veel gekocht metaal en de goudhandel kent een zeer gevarieerde en kleurrijke geschiedenis. De waarde van de goudprijzen kan, afhankelijk van een aantal factoren zoals de kwaliteit en de karaatwaarde van het goud en bijvoorbeeld de herkomst van het goud, enorm variëren. Dit werd in 2009 heel duidelijk toen Scotgold, voorheen een Australische mijnbouwmaatschappij, een mijn in Schotland kocht, die nu het duurste goud ter wereld produceren. Goud en voorwerpen van het goud dat uit deze mijn komt, kunnen een prijskaartje hebben dat vijf keer hoger is dan het equivalent van het metaal uit een andere mijn.

 Maar als je niet het geluk hebt om ‘Scottish gold’ te bezitten, maak je dan maar geen zorgen want je kunt dan nog steeds misschien waardevolle juwelen dragen of deze in een juwelendoos hebben opgeborgen, wat je dan eigenlijk kunt vergelijken met geld dat je hebt opgespaard in je juwelendoos.

Als geel goud niet meer je favoriete soort sieraad is, waarom overweeg je dan niet om te bekijken hoeveel je ongewenste sieraden waard zouden zijn en wat je er eventueel voor kunt terugkopen. In de afgelopen jaren is de goudprijs van schroot goud flink gestegen waardoor het nu de perfecte tijd is om je te ontdoen van ongewenste items, die daar toch maar liggen en iets te kopen van het geld dat je echt mooi vindt.

De prijs van goud fluctueert dus is het verstandig om een aantal online- en offline leveranciers om informatie te vragen om ervoor te zorgen dat je de beste prijs krijgt voor alle artikelen die je mogelijk wilt verkopen. Dus als geel goud niet meer jouw keuze qua juwelen is, verkoop het dan en krijg geld waarmee je een sieraad kunt kopen dat je wel zult dragen. Als je niet informeert, dan weet je het nooit. 

Wil je meer weten over goudprijzen? Goudnl.nl is een betrouwbare handelaar en ons team koopt al meer dan 20 jaar schroot goud op.

https://www.goudnl.nl