Bricsnet
Image default
Mode en Kleding

Zie kies jij de perfecte sport bh

Zie kies jij de perfecte sport bh

 

Net als dat het kiezen van een normale bh vaak ontzettend lastig is door het enorme aanbod, geldt dit doorgaans ook vaak voor het uitkiezen van een geschikte sport bh. De voornaamste reden is dat de maatvoering anders is en ook verschillende type bh’s voor andere sporten geschikt zijn. Mede dit maakt het, dat het kiezen van een bh voor het sporten een flinke uitdaging kan zijn. Toch denken we er vaak veel te gemakkelijk over en kan het een stuk makkelijker dan je aanvankelijk zult denken. Met onderstaande stappen weten we namelijk bijna zeker dat iedereen die op zoek gaat naar een sport bh, er één zal vinden.

 

Neem eens een kijkje in een sportzaak

 

Voor wie nog nooit een sport bh heeft aangeschaft, is het verstandig om voor de eerste keer naar een sportzaak te gaan. Hier kunnen ze je namelijk perfect helpen en weten ze precies wat jij nodig hebt. Door de persoonlijke hulp kun je samen met één van de medewerkers bespreken welke wensen je hebt en ook wat je budget is. Op deze manier kunnen jullie samen door het aanbod lopen, zodat je uiteindelijk een aantal verschillende varianten kunt passen. Wel is het goed te weten, dat wanneer je een bh grote maten hebt, je hiervoor waarschijnlijk naar een speciaalzaak moet. Uiteraard geen probleem, maar wel goed om even rekening mee te houden.

 

Zorg voor de juiste ondersteuning

 

De ene vrouw vindt het fijn om met een bh zonder extra ondersteuning te lopen, wat de ander dan weer verschrikkelijk vindt. Dit geldt ook voor het dragen van een sport bh. Doorgaans zullen de meeste sport bh’s zonder beugel zijn. Toch kan het voor vrouwen met een wat grotere cupmaat net dat verschil maken dat het allemaal net iets prettiger zit, wanneer ze ervoor kiezen om een sport bh met beugel te dragen. Uiteraard is dit volledig persoonlijk en is het op voorhand lastig te zeggen wat jij het prettigst vindt. Het is dus vaak verstandig om beide gewoon eens te proberen, dan weet je in ieder geval zeker of het wel of niet iets voor je is.

 

Budget

 

Ondanks dat een bh ontzettend belangrijk is zowel overdag, als tijdens het sporten, is het wel goed rekening te houden met je budget. Je hebt er namelijk helemaal niets aan, dat wanneer je een ontzettende dure bh koopt, je geen geld meer over hebt voor goede schoenen. Om ervoor te zorgen dat dit wel in balans blijft, is het goed met een budget in je achterhoofd op pad te gaan. Dit betekent echter niet dat jij je hier ook strak aan moet houden, maar dan heb je wel een richtlijn waar je je aan kunt houden.