Bricsnet
Image default
Dienstverlening

Wat zijn werkzaamheden waar een elektricien vaak voor wordt ingeschakeld?

Een stopcontact vervangen of een nieuw lampje installeren, het zijn allebei werkzaamheden van een elektricien waarvoor ze niet heel vaak ingeschakeld worden. Alle werkzaamheden waar een elektricien wel vaak voor wordt ingeschakeld vind je hier.

Groepenkast vervangen

Een groepenkast vervangen is één van de meest voorkomende klussen van een elektricien. Een groepenkast wordt vaak vervangen door schade of ouderdom. Het vervangen van een groepenkast is erg belangrijk als er wat aan de hand is met de groepenkast, dit is zo omdat de groepenkast bij kleine problemen al snel stroomstoringen kan veroorzaken. Dit is erg vervelend en moet snel opgelost worden.

Overbelasting

Als er vaak storingen optreden bij gebruik van apparaten komt het vaak door overbelasting. Apparaten hebben natuurlijk stroom nodig om te kunnen werken en de stroom die komt vanuit de groepenkast. De groepenkast kan maar een bepaalde hoeveelheid stroom leveren aan een groep, dus als er veel apparaten zijn die stroom nodig hebben dan valt de groepenkast simpelweg gewoon uit. Overbelasting dus.

Stroomstoringen verhelpen

Een stroomstoring heeft veel verschillende oorzaken en een aantal zijn hierboven al behandeld, zoals overbelasting of problemen aan de groepenkast. Ook algemene problemen aan elektra veroorzaken vaak stroomstoringen, zoals versleten of oude elektra kabels. Heb je last van een stroomstoring of kortsluiting dan kan je ook gebruik maken van een speciale spoeddienst bij stroomstoringen of kortsluitingen. Niet iedere elektricien heeft deze dienst maar de elektriciens die deze wel heeft is erg professioneel. Deze dienst wordt ook vaak ingeschakeld als je snel van je storing af wilt komen.

Elektra aanleggen

Elektra aanleggen is niet alleen kabels aanleggen maar ook groepenkasten, meterkasten en nog veel meer. Alles wat met elektra aangesloten moet worden is als het ware elektra aanleggen. Veel mensen die nieuw zijn met elektra leggen dit zelf aan en maken er veel fouten. Elektriciens weten hoe belangrijk het is om professioneel elektra aan te leggen om stroomstoringen te voorkomen.

 

Gerelateerde artikelen

Inbraakpreventie Den Haag

Goede kwaliteit hijsbanden kopen voor het bedrijf

Bewaking op evenementen