Bricsnet
Image default
Gezondheid

Een elektrische boiler is de weg naar duurzaamheid voor iedereen.

Een elektrische boiler is de weg naar duurzaamheid voor iedereen.

Een boiler heb je nodig voor je warmwatervoorziening. En als straks iedereen van het gas af moet, is het toch raadsaam je eens te verdiepen in elektrisch aangedreven huishoudelijke apparatuur. Aan de vooravond van een nieuwe energietransitie is de keuze voor een elektrische boiler een logische als je nu een nieuwe boiler aan zou moeten schaffen. Het enige verschil met een gas boiler is dat een elektrische boiler op het stroomnetwerk werkt in plaats van op gas. Verder is de werking excact hetzelfde.

Een elektrische boiler werkt heel eenvoudig; het is niets meer dan een vat gevuld met water, daarin bevind zich een verwarmingselement en een (elektronische) anode. Het verwarmingselement zorgt ervoor dat het water in dit vat wordt opgewarmd en dankzij de goede issolatie van het vat zal het water lang warm blijven tot aan gebruik. Het is dus eigenlijk een soort warmwater opslagtank. 

Elektrische boilers bestaan natuurlijk al even, maar door hernieuwde kennis en nieuwe technieken worden ze steeds beter en goedkoper gemaakt. Met een elektrische boiler in huis heb je vele voordelen, ze zijn voordelig om aan te schaffen, gemakkelijk zelf te installeren en er hoeven bovendien geen nieuwe leidingen aangelegd te worden, alle bestaande leidingen kunnen gewoon blijven zitten, en om het compleet te maken zijn elektrische boilers ook nog eens bijzonder energiezuinig! 

Elektrische boilers van het merk DAT bijvoorbeeld, on- line verkrijgbaar via elektrischeboiler.eu, hebben een issolatiewand gemaakt van een nieuw soort polyurethane foam, hierdoor kan het water nog langer warm blijven en is het dus mogelijk energie te besparen als je gebruik maakt van dag- nachtstroom. Het vat van deze DAT elektrische boiler bevat slechts 1 lasnaad, iets wat de duurzame werking van de boiler waarborgd. De snelle opwarmtijd wordt mogelijk gemaakt door het verwarmingselement van1500Watt. 

 

 

Boilers van DAT zijn verkrijgbaar in diverse modellen en verschillende formaten;

• De DAT Nofer ECO Plus is er in 10 liter up, een 15 liter in/up maar uiteraard ook grotere modellen; 30, 50, 80 en 100 liter. 

• De DAT Quality Pro bestaat er in 50, 80 en een 100 liter. 

• De Aparici Eficiente is plat met een diepte van maar 28 centimeter zodat deze elektrische boilers met gemak in een kastje passen.

– De DAT-Aparici Eficiente is uitgerust met dubbele tanks. Het voordeel hiervan is dat er minder warmteverlies plaats vind en een verkorte opwarmtijd mogelijk is doordat er ook minder menging is met het inkomende koude water.

Deze elektrische boilers, maar ook vele andere merken en modellen zijn voor scherpe prijzen te koop via de website van elektrischeboiler.eu.

https://elektrischeboiler.eu/

Gerelateerde artikelen

Een hooikoorts behandeling volgen nu

Dry needling behandeling in Breda

Eczeem behandelen voor een jeuk en pijnvrij leven