De juiste keukenkraan

Bricsnet

Als je op zoek bent naar een (nieuwe) keukenkraan kun je deze op verschillende plekken vinden. Je kunt het beste advies inwinnen bij een keukenspecialist of badkamerspecialist, maar ook bouwmarkten hebben tegenwoordig steeds meer keus aan kranen.

Ook online kun je bij een heleboel winkels terecht voor een keukenkraan, zie bijvoorbeeld: www.keukenkranen.net

In het laatste geval moet je alleen wel zelf op zoek naar de informatie. Er zijn verschillende bekende merken keukenkranen, zoals Grohe, Hansgrohe, Dornbracht, Kludi en Hotbath en nog vele andere merken.

De bediening van de keukenkraan

Je kunt kiezen uit een aantal verschillende soorten bedieningen voor je kraan. Zo kun je kiezen uit een kraan met een hendel, knop, greep, kruisgreep of sensor. Bij die laatste heb je helemaal geen knop of hendel om de kraan mee aan te zetten maar ziet de sensor van de kraan of jij je handen er onder houdt waardoor de kraan aan gaat. Hij gaat dan vanzelf weer uit.

De hoogte van de kraan

De juiste hoogte kiezen voor je kraan is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hoge kraan, met een hoge uitloop. Je kunt dan bijvoorbeeld gemakkelijk een hoge pan vullen of spullen in de gootsteen leggen. Maar een kraan met een lage uitloop, dus een lage kraan, kan juist handig zijn in een kleine keuken waar alles compact is.

Ook kun je kiezen voor kranen met een draaibare uitloop. Zo kun je de kraan even opzij duwen als je bij de gootsteen moet of er iets onder wil schuiven. Een kraan met een uittrekbare uitloop zorgt voor meer bewegingsruimte in de keuken. Je kan overal gemakkelijk bij.

Related posts