Bricsnet
Image default
Telefonie

Achterkant iPhone 11 vervangen, waar kun je dat laten doen?

De iPhone 11 is samen met de iPhone 11 Pro in 2019 op de markt verschenen als de dertiende generatie iPhones. De iPhone 11 is de budget versie in de lijn, maar dat wil absoluut niet zeggen dat je daarmee een minder goed apparaat hebt gekocht. Hij heeft nog steeds tal van innovatieve features als een 6,1 inch Liquid Retina display voor natuurlijke kleurweergave, en hij is tot 1 meter diepte waterdicht voor een periode van 30 minuten. Wat dit model onder andere goedkoper maakt dan de iPhone 11 Pro, is dat de achterkant niet van glas is gemaakt, maar aluminium. Aluminium heeft twee voordelen: Het is een stuk minder schadegevoelig is dan glas, en het is ook goedkoper in de productie waardoor de retail prijs ook lager ligt. Maar helaas kan ook een aluminium achterkant beschadigd raken en dan is de achterkant iPhone 11 vervangen een goed idee.

 

Wanneer moet je de achterkant iPhone 11 vervangen?

Ondanks dat aluminium een stuk minder schadegevoelig is dan glas kan je iPhone 11 alsnog schade oplopen als je hem per ongeluk laat vallen. Het kapje van de achterkant kan dan verbuigen of indeuken. Dat is misschien lelijk, maar niet het ergste wat je iPhone kan overkomen. In de achterkant van je iPhone 11 zitten namelijk belangrijke onderdelen gemonteerd die je telefoon nodig heeft om te kunnen functioneren. Denk hierbij aan de volumeknoppen, de aan- en uit knop, de wifi- en gps-antenne en de flitser van je camera. Zonder dat je het aan de achterkant kunt zien kunnen deze onderdelen toch beschadigd zijn geraakt als je iPhone op een harde ondergrond is gevallen. Wanneer je merkt dat je geen wifi-signaal meer kunt ontvangen of dat je flitser het niet meer doet nadat je iPhone gevallen is, kan het raadzaam zijn om de defecte onderdelen of de hele achterkant van de iPhone 11 te vervangen.

 

Waar kan ik betaalbaar de achterkant iPhone XR laten vervangen?

Ondanks dat Apple alleen hoogwaardige materialen gebruikt blijven iPhones kwetsbare apparaten die kapot kunnen gaan als je ze gebruikt.  Gelukkig hoef je meestal niet meteen een nieuwe iPhone te kopen mocht de achterkant van je iPhone 11, of een van de onderdelen die een onderdeel zijn van de achterkant, beschadigt raken. Meestal is het alleen noodzakelijk de achterkant of de defecte onderdelen te laten vervangen, wat aanzienlijk in de kosten scheelt. De achterkant van je iPhone 11 kun je laten vervangen bij het GSM Reparatie Centrum. Je kunt ook alleen de defecte onderdelen van de achterkant laten vervangen. Met deze eenvoudige ingreep kun je de levensduur van je iPhone 11 aanzienlijk verlengen en er nog jaren plezier van hebben.