Bricsnet
Image default
Aanbiedingen

4x jeans pasvormen voor mannen uitgelegd

De jeans is misschien wel de meest gedragen broek voor zowel dames als voor heren. Vooral nu het voorjaar is aangebroken zullen we de jeans weer in vele vormen en kleuren voorbij zien komen en worden ook de lichte jeans weer meer in trek. Het kan soms nog best wel een lastig karwei zijn om een jeans te vinden die goed bij je lichaamsvormen past. Daarom leggen we in deze blog uit welke vier pasvormen er zijn en voor wie deze pasvormen bedoeld zijn. Zo wordt het kopen van een nieuwe jeans de volgende keer hopelijk een stuk makkelijker. 

 

Skinny fit jeans 

Heb jij een sportieve bouw en vind je het fijn wanneer een broek mooi aangesloten zit? Dan is de skinny fit jeans een goede match voor jou. De skinny fit jeans hebben vaak wat meer elastiek verwerkt in de stof waardoor ze lekker stretchy zijn en tegelijkertijd goed aansluiten. Ook voor mannen die wat kleiner zijn kan de skinny fit een goede match zijn. Doordat de jeans goed aansluit ogen de benen wat langer en dit zie je terug in de uitstraling. Wanneer niet? Ben je erg smal gebouwd? Dan raden we je aan om dit type jeans te vermijden. Wanneer je erg slanke benen hebt en een skinny fit jeans aantrekt lijken je benen juist nog slanker. 

 

Slim fit jeans 

Wanneer we het hebben over een jeans die voor bijna ieder lichaam wel geschikt is dan hebben we het over de slim fit jeans. Deze jeans is een soort middenweg tussen de skinny fit jeans en de tapered fit jeans. Wanneer je een skinny fit jeans te strak vindt is de slim fit het perfecte alternatief. Deze broek biedt net wat meer ruimte maar heeft wel een smalle pasvorm. Door de fijne pasvorm is dit model ook uitstekend te combineren, zowel zakelijk als informeel. Wanneer je twijfelt over welke pasvorm het best is voor jou kom je met een slim fit jeans eigenlijk altijd goed voor de dag. 

 

Tapered fit jeans

Mannen die flinke bovenbenen hebben kunnen het best kiezen voor een tapered fit jeans. Deze jeans hebben namelijk extra veel ruimte bij de bovenbenen en wordt smaller vanaf de knieën. Je creëert zo een ‘slim fit look’ zonder dat je last hebt van een jeans die te strak zit. Heb je smalle benen? Dan kan de tapered fit ook heel erg mooi zijn. De tapered fit jeans valt bij mannen met slanke benen wat oversized waardoor je een trendy, eigentijdse look creëert. Dus wanneer je een trendy outfit wil neerzetten óf wanneer je stevige bovenbenen hebt is de tapered fit hét model voor jou. 

 

Regular fit jeans

Last but, not least is er de regular fit jeans. Deze jeans blijft altijd een goede keuze. De jeans voor heren loopt recht af vanaf de heupen waardoor deze broek voldoende bewegingsruimte biedt. Voor zowel mannen met volle benen als slanke benen is deze broek uitstekend geschikt. De broek kun je vooral casual heel goed combineren, bijvoorbeeld met een wijde blouse of een oversized basic shirt.  

 

https://www.sans-online.nl/