Bricsnet
Image default
Woning en Tuin

Zo verwerk je hout het mooist in je interieur

Hout is een van de populairste materialen om te gebruiken in je interieur. Het zorgt voor sfeer en warmte in je woning. Hout zie je op alle manieren terugkomen in je interieur, van tafels tot raambekleding. Een ander voordeel aan hout is dat je het makkelijk kunt combineren met ieder interieur en verschillende materialen. Maar op welke manier kun je het beste hout in je interieur verwerken? Dat antwoord wordt in dit artikel gegeven.

Houten vloeren 

Een houten vloer is een erg populaire manier om hout in je interieur te verwerken. Een houten vloer zorgt direct voor een warme sfeer en karakter in je interieur.  Daarnaast valt een houten vloer makkelijk te matchen met veel verschillende soorten interieur stijlen. Zo kan een houten vloer een misschien wat kil industrieel interieur een stuk sfeervoller en warmer maken. Ook op het gebied van kleuren is een houten vloer heel gemakkelijk te combineren. Met een houten vloer kun je vrijwel elke kant op. Let op! Een houten vloer heeft wel een stuk meer onderhoud nodig vergeleken met laminaat of tegels. 

Houten raamdecoratie

Een andere populaire optie is om te kiezen voor houten raamdecoratie. Houten jaloezieën of shutters zijn hier een perfect voorbeeld van. Houten jaloezieën en shutters zijn geschikt voor een interieur met een natuurlijke of stoere uitstraling, en zijn ideaal voor in de woonkamer. De collectie houten jaloezieën van ilumio raambekleding bevat houten jaloezieën met elk hun unieke uitstraling. Zo heb je een ruime keuze uit welke hout kleur het beste past in jouw interieur. Naast dat ze je interieur de finishing touch geven zijn ze ook nog super functioneel. Dankzij beweegbare lamellen kun je met gemak zelf de lichtinval en privacy in je ruimte bepalen. 

Houten meubels 

De derde optie om hout te verwerken in je interieur is met behulp van meubilair. Je hebt verschillende mogelijkheden als je een meubel van hout in je woonkamer of keuken wilt hebben. Denk aan een kast, opberg kist of tv-meubel voor in de woonkamer en een tafel en stoelen voor in de keuken. Voordelen aan houten meubels is dat het zorgt voor karakter en sfeer in je interieur. Daarnaast zijn meubels van massief hout tijdloos en erg stevig, zo kunnen ze lang meegaan. Houten meubels zijn makkelijk te combineren met andere materialen, zoals glas of leer.