Bricsnet
Image default
Aanbiedingen

Tips om lekker te slapen

Een goede nachtrust is altijd belangrijk. Zonder een goede nacht zul je de volgende dag last hebben van vermoeidheid en concentratieproblemen. Erg vervelend als je gewoon vroeg op moet staan om naar je werk te gaan. Het kan verschillende redenen hebben, waardoor je tegen slaapproblemen aanloopt. Ga in ieder geval eens na, of je bed wel lekker ligt. Want is je matras te hard of te zacht, je deken te warm of te koud of ligt je kussen niet lekker, wordt een goede nachtrust niet bevorderd. Gelukkig zijn dit allemaal redenen waar iets aan te doen is. Daarom geven we je hier een aantal handige tips mee. 

Het ideale dekbed

We beginnen met het dekbed. Dit is namelijk een belangrijk onderdeel om het ’s nachts warm genoeg, maar niet te warm te hebben. Waar de een in deze koude wintertijd het liefste een zo dik mogelijk dekbed heeft, is een dun dekentje voor de ander meer dan genoeg. Zorg er dus voor dat je goed nadenkt, welk dekbed bij jou past. Was je huidige dekbed perfect? Dan kun je hier het beste dichtbij blijven. Beviel die eigenlijk niet zo goed of zijn je verwachtingen van een perfect dekbed inmiddels veranderd? Kijk dan eens naar de andere mogelijkheden. Deel jij je deken bijvoorbeeld altijd met je partner en komt een van de twee altijd deken te kort? Een Lits jumeaux dekbed is dan zeker het overwegen waard. Deze is iets breder dan een normaal tweepersoonsdekbed, dus ook erg geschikt wanneer je twee eenpersoonsbedden tegen elkaar aan hebt geschoven. 

Een lekker liggend kussen

Vervolgens is het belangrijk om een geschikt kussen te vinden. Wat is mijn ideale kussen is hierin een belangrijke vraag. Want iedereen zal een ander kussen lekker vinden liggen. Het is dan ook niet voor niets dat het aanbod aan kussens zo groot is. Een hard of een zacht kussen, een dik of een dun kussen of een rond of langwerpig kussen? Er zijn veel verschillende soorten en maten. Je kunt gewoon een normaal hoofdkussen kiezen, maar er bestaan ook speciale lichaamskussens die een comfortabele en goede slaaphouding bevorderen.

Het perfecte matras

Tot slot is het juiste matras belangrijk. Heb je al een oud matras, is het wellicht tijd voor een nieuwe. Verdiep je er eens in, wat voor soort matras bij jou past. Er zijn namelijk verschillende eisen waaraan een matras kan voldoen. Ben je gevoelig voor allergieën of huisstofmijt, kun je bijvoorbeeld een allergievrij matras kopen. Een andere oplossing is om een speciale hoes om je matras te doen. Ook is het belangrijk dat je rekening houdt met je favoriete slaaphouding. Ben jij een echte zijslaper, dan zul je een ander soort matras willen dan een rugslaper. Koop je het matras samen met je partner? Wees je er dan van bewust dat het kan voorkomen dat jullie geen matras kunnen vinden, dat bij jullie allebei past. Probeer om in dit geval ieder een eigen matras te kiezen en let er alleen op dat ze goed samen in je bed passen. 

 

https://www.mijnidealekussen.nl/nl/