Bricsnet
Image default
Internet

Wat is linkbuilding?

Een vraag die steeds vaker wordt gesteld in de huidige samenleving is: “wat is de beste linkbuilding?”. Het is niet zo gek dat steeds meer mensen hier naar vragen, omdat het huidige leven steeds meer raait om het aanwezig zijn op de online kanalen die beschikbaar zijn. Denk aan social mediakanalen, maar ook aan de zichtbaarheid die bedrijven moeten hebben op zoekmachines zoals Google. Hoe vaak zoek jij zelf iets op Google? Dat antwoord weet je misschien niet eens te geven, omdat je de tel al kwijt bent geraakt. Wanneer je iets nodig hebt, al is het een dienst of een product dan pak je jouw computer of telefoon erbij om te kijken naar de mogelijkheden die er zijn en de resultaten die Google aan je geeft.

 

Hoe haal je meer klanten binnen?

De vraag “wat is linkbuilding?” is dat ook een terechte vraag en zal steeds vaker worden gesteld. Het is een manier om je als een bedrijf met je website zichtbaarder te maken voor de klanten waar jij je op richt. Heb je een hovenier bedrijf in Apeldoorn, dan ben je misschien niet de enige en wil je je onderscheiden van de concurrenten. Mensen zoeken op bepaalde zoekwoorden en vinden dan alle bedrijven in die omgeving. Maar door middel van linkbuilding zorg je ervoor dat jouw bedrijf bovenaan in de zoekresultaten terechtkomt en dat je daarmee meer klanten binnenhaalt.

 

Wat kan je bereiken door linkbuilding in te zetten?

Maar wat is linkbuilding dan precies? Dat is een manier waarop je meerdere links naar een pagina toe verwijst, waardoor de zoekmachine denkt dat er veel vraag is naar jouw website. Daardoor zal Google jouw bedrijf en dus jouw website steeds hoger ranken in de resultaten, waardoor je jouw concurrenten voor blijft. Hoe meer links naar jouw pagina, hoe hoger je positie herin wordt.