Raam offerte

Hoe kwaliteitsraambeslag te identificeren en te selecteren?

De levensduur van een modern raam en het behoud van de praktische eigenschappen zijn rechtstreeks afhankelijk van de armaturen. En als het vroeger een handvat en scharnieren was, is het mechanisme nu zeer complex. Het is moeilijk om zelf alle nuances te achterhalen, dus in dit artikel zullen we u in detail en op een toegankelijke manier vertellen waar u op moet letten als de vraag rijst over de inrichting van een nieuw venster.

Hoogwaardig raambeslag lost twee problemen op:

zorgt voor een stevige klemming van de luiken in de gesloten positie;
stelt u in staat om de vleugel comfortabel te openen / sluiten gedurende de gehele levensduur van het raam.
Door het type opening kan het hardwaremechanisme zijn:
draaipunt: de vleugel gaat open als een boekenpagina;
uitzwaaien: de mogelijkheid om de vleugel naar binnen te zwaaien wordt toegevoegd, terwijl alleen het onderste deel van de vleugel aan het frame grenst;
bovenlicht: het raam kan alleen worden gekanteld voor ventilatie. Relevant voor kleine ramen, waar volwaardig beslag simpelweg niet past, of voor zeer brede vleugels (vanaf 1200 mm);
glijden (portaal).
Bovenlicht type vleugelopening is geschikt voor kleine of juist zeer brede ramen
Bovenlicht type vleugelopening is geschikt voor kleine of juist zeer brede ramen

Hardware fabrikanten
Welk type vleugelopening u ook kiest, de hardware zou jarenlang naar behoren moeten werken. Wie kunt u in deze kwestie vertrouwen? De Duitse bedrijven SIEGENIA-AUBI, Roto, Winkhaus, Maco hebben zichzelf aanbevolen als betrouwbare fittingenfabrikanten. Ze maken betrouwbare producten, introduceren nieuwe ontwikkelingen en doen geen concessies aan kwaliteitsnormen.

Gewetensvolle fabrikanten geven altijd aan voor welk vleugelgewicht hun producten zijn ontworpen. Als u een klein raam op de zolder van een landhuis wilt plaatsen, is de vraag naar het gewicht van de deuren niet aan de orde. Maar als u grote ramen heeft, zal de verkeerde montage leiden tot moeilijkheden bij het openen / sluiten. Zo zijn de producten van SIEGENIA-AUBI en Roto ontworpen voor een vleugelgewicht tot 130 kg (dit is een vleugelgewicht van ongeveer 1,5 bij 2 meter).
Raambeslag is een complex mechanisme dat zorgt voor een ononderbroken werking van het raam gedurende minimaal 10 jaar.

Dat duidt op kwaliteit fittingen
Betrouwbare fabrikanten controleren producten altijd op het aantal openings- / sluitcycli. Hoe lang gaan dergelijke vensters mee? Laten we zeggen dat we het raam 5 keer per dag openen. Door eenvoudige wiskundige berekeningen wordt duidelijk dat deze vensters minimaal 10 jaar meegaan. Roto ging zelfs nog verder met 60.000 open / dicht-fittingen.

Voor onderdelen kunnen verschillende legeringen worden gebruikt. Maar het belangrijkste is dat ze geen plastic inzetstukken mogen bevatten, anders zullen dergelijke accessoires niet duurzaam zijn.

Het maakt uit hoe ver de klemelementen op de fittingen zijn gemonteerd. De maximale afstand tussen de drukpunten beperkt de gestandaardiseerde stap: tussen de punten – niet meer dan 700 mm, vanuit de hoeken – 300 mm. Voor een raamvleugel van normaal formaat voor een appartement worden bijvoorbeeld 5–6 drukpunten aanbevolen.

Dit zijn de drie belangrijkste parameters, waarvan u als u ze in acht neemt, de komende jaren helemaal niet hoeft na te denken over de problemen die met vensters samenhangen.

Extra opties voor fittingen
De armaturen kunnen worden aangevuld met handige opties. Of ze nodig zijn of niet, de klant beslist voor zichzelf, op basis van zijn eigen behoeften en budget. Welke mogelijkheden zijn er?

De mogelijkheid om de vleugel aan het raam aan te passen. Hoe hoogwaardig het afdichtrubber ook is en hoe grondig het ook wordt behandeld, het slijt en droogt na verloop van tijd nog steeds uit. Als gevolg hiervan wordt de strakheid van de passing van de vleugel op het frame verminderd. De situatie kan eenvoudig worden gecorrigeerd door de pennen (vergrendelingsmechanismen) 2–3 mm te verplaatsen, wat deze optie mogelijk maakt.
Foutieve actieblokkering. Het wordt geïnstalleerd met het uitzwenkmechanisme en voorkomt dat de vleugel uit de zwenkpositie zwaait.
Inbraakwerend mechanisme. Met conventioneel beslag duurt het 10 seconden om de raamvleugel uit te drukken. Het inbraakwerende mechanisme omvat stalen of titanium sluitplaten (ze kunnen niet worden geboord), paddestoelvormige klemelementen, een beschermplaat op het zwenkmechanisme en een slot op de handgreep. Dit geldt vooral voor bewoners van de benedenverdiepingen en particuliere woningen.

Micro-ventilatie. Het is geschikt voor een uitzwenkbaar openingsmechanisme en kan worden gesleufd, drietraps of viertraps. Veel betrouwbare fabrikanten maken het standaard in hun vensters. De bottom line is simpel: wanneer de handgreep in een hoek van 45 ° staat, ontstaat er een kleine opening (van 2 tot 25 mm) waardoor frisse lucht binnenkomt. Drie- of viertraps microventilatiesystemen bieden 3 en 4 patronenmogelijke handgreepposities. Kunststof ramen zijn afgedicht, zodat ze geen lucht binnenlaten als het raam gesloten is. In het koude seizoen is het gevaarlijk om het raam te openen vanwege het risico op verkoudheid, en in de hitte zal een opening van 2 mm niet redden. Met microventilatie in drie of vier fasen kan de grootte van de opening voor frisse lucht worden aangepast aan de weersomstandigheden. Als microventilatie met sleuven wordt gebruikt, is de opening tussen de afdichting en het frame 2-3 mm, indien drietraps – 2-20 mm, indien viertraps – 2-25 mm.

Verborgen scharnieren. Deze optie is nogal esthetisch. Alle werkingsmechanismen blijven onzichtbaar in het raam. Maar er is hier ook een praktisch gedeelte: verborgen scharnieren onderbreken de rubberen contour van de afdichting niet, en daarom is blazen uitgesloten ter plaatse van de scharnieren, wat soms voorkomt bij klassieke scharnieren.

De handgreep behoort ook tot de hardware, maar deze kan op elk moment worden gewijzigd zonder de andere hardwaremechanismen te beïnvloeden.

Samenvattend merken we op: het loont de moeite om de voorkeur te geven aan beproefde fabrikanten die werken in overeenstemming met Europese normen.

Hoewel extra opties het comfort verhogen, zijn ze nog steeds niet fundamenteel belangrijk, met uitzondering van de mogelijkheid om de druk van de vleugel aan het raam aan te passen: na enkele jaren gebruik zal het raam nog steeds betrouwbaar beschermen tegen kou en lawaai.

Waar het precies niet de moeite waard is om de lat te verlagen – op het aantal open / dicht-cycli en het aantal drukpunten. De indicatoren hebben invloed op de kosten van fittingen, maar de wens om in dit stadium geld te besparen, zal in de toekomst resulteren in ernstige verstoringen van de werking van het raam en als gevolg daarvan hogere kosten voor het vervangen van de fittingen of het hele raam.

 

Raam offerte

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0085-ramen-in-limburg-kopen.html

Related posts