Bricsnet
Image default
Woning en Tuin

Natuursteen binnenshuis

Ga jij je eigen huis bouwen? Of heb je net een huis gekocht dat je helemaal moet opknappen? Dan heb je daar deze zomer hoogstwaarschijnlijk alle tijd voor. Veel mensen gaan niet of slechts voor korte tijd op vakantie, dus is er veel tijd om te klussen aan je huis. Je kan je tuin gaan aanpakken, maar ook binnenshuis kan veel gedaan worden. Heb je er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om natuursteen op de vloer van de badkamer te leggen? Of misschien zelfs wel in de woonkamer? In dit artikel vertel ik je meer over het gebruik van natuursteen op verschillende plaatsen binnen in het huis.

 

Wanneer je in een huis binnenkomt, is er vaak een gang waar je doorheen moet voordat je de woonkamer binnenstapt. In zo’n gang is het prachtig om lichte ceramaxx tegels te leggen. Dat is de manier om je gang groter te laten lijken. Het is slim om de voegen niet evenwijdig te laten lopen met de muren, maar juist haaks op de muren. Zo lijkt de gang breder.

Als je dan door de gang bent gelopen, kom je de woonkamer in. Voor een verkleinend effect neem je contrasterende kleuren natuursteen. Op die manier maak je een soort dambord aan kleuren, deze relatieve drukte zorgt ervoor dat je woonkamer kleiner oogt. Toch willen de meeste mensen een grotere woonkamer, een vergrotend effect krijg je door de hele vloer met één kleur tegel te betegelen.

Op het moment dat je de huiskamer hebt gezien, moet je even naar de WC. Die bevindt zich in de badkamer. In de badkamer is het praktisch om zo groot mogelijke natuursteen tegels te nemen. Op die manier zijn er zo min mogelijk leehnavasor voegen die vies kunnen worden. Warme kleuren en pasteltinten komen het meest in aanmerking voor de badkamer, bijvoorbeeld de geoceramica tegels van Bricks and Stones.

https://www.bricksandstones.nl/