Bricsnet
Image default
Gezondheid

Dry needling behandeling in Breda

Dry needling is een behandelmethode binnen de fysiotherapie die de laatste jaren erg aan populariteit is toegenomen. Waarom dan? Omdat de effecten van dry needling vaak direct merkbaar zijn. Ben je woonachtig in omgeving Breda en ben je op zoek naar dry needling Breda? Medifit heeft maarliefst 4 vestigingen in Breda, dus altijd een bij jou in de buurt! Elke vestiging heeft zijn eigen specialiteiten. Zo heeft de locatie Pelikaan Breda een modern en luxe complex waar gespecialiseerde sportfysiotherapeuten aanwezig zijn. De locatie Haagse Beemden heeft een mooie trainingszaal en beschikt over een verwarmd zwembad. Hier kun je terecht voor verschillende schouder gerelateerde klachten of andere aandoeningen  aan het bewegingsapparaat.

Zo ziet een dry needling behandeling bij Medifit Breda er uit.

Medifit pleit voor een snelle behandeling, vaak kun je dus na het eerste contact al binnen 24 tot 48 uur terecht bij een van de vestigingen. Veel van de therapeuten van Medifit zijn speciaal opgeleid om dry needling behandelingen te mogen verrichten. In het eerste gesprek probeert de fysiotherapeut de klachten precies vast te stellen. Hij of zij probeert precies de spieren te vinden die de pijn veroorzaken. Soms vindt er zelfs al meteen een behandeling plaats. 

Voor het naaldje hoef je niet bang te zijn, deze is zo dun dat je het bijna niet voelt. Pas wanneer met een naaldje een triggerpoint wordt geraakt kun je een soort kramp gevoel krijgen. De spier spant zich op dat moment aan, dit kan even vervelend zijn. Zodra de naald er uit gehaald wordt zal de spier zich direct gaan ontspannen. Dat maakt dry needling ook zo populair, het effect is direct merkbaar. 

Na de behandeling kun je een beetje spierpijn ervaren, maar dit trekt meestal na maximaal twee dagen weer helemaal weg. Ook krijg je na een behandeling meestal een aantal oefeningen mee om thuis te doen. Soms zijn er enkele dry needling behandelingen nodig om het gewenste effect te bereiken.

Afspraak maken dry needling.

Ben je op zoek naar een goede dry needling behandelaar of ben je gewoon benieuwd hoe dry needling jou kan helpen? Maak dan een afspraak bij een van de vestigingen van Medifit.

https://www.medifitfysiotherapie.nl/locaties/fysiotherapie-breda/

Gerelateerde artikelen

Coach in Zwolle voor jouw gezondheid

Wat is een goede manier om een dieet te volgen?

Opzoek naar een professionele Diƫtistenpraktijk Leiden