Bricsnet
Image default
Woning en Tuin

Deurgreep van je voordeur

Zoals de meeste deuren in je huis gaat ook de voordeur open met een deurgreep. Dit is niet alleen praktisch voor het openen en sluiten van de deur, maar het geeft ook een fraaie uitstraling. De voordeur is tenslotte het visitekaartje van je huis.

Deurgrepen zijn dan ook in vele soorten en maten verkrijgbaar zodat je je huidige deurgreep gemakkelijk kunt vervangen voor ieder gewenst exemplaar. Op deze manier kun je met deurgrepen jouw voordeur laten stralen en je gasten in stijl verwelkomen.

Deurgrepen in vele soorten en maten

Er zijn vele soorten deurgrepen voor je voordeur te verkrijgen. Van zeer eenvoudige grepen tot op maat gemaakte deurtrekkers, gemaakt van verschillende materialen zoals kunststof of RVS. Het is wel belangrijk om een stijl te kiezen die bij je huis past. Heb je bijvoorbeeld een voordeur met veel glas?

Dan kun kiezen voor een deurgreep met een moderne uitstraling in plaats van voor een deurtrekker met een landelijke uitstraling. De meeste deurgrepen zijn in de bouwmarkt of showroom van een leverancier te bekijken zodat je de juiste keuze kunt maken.

Veiligheidsbeslag en cilinderslot

Een belangrijk verschil tussen deurgrepen voor binnendeuren en deurgrepen voor buitendeuren is het veiligheidsbeslag. Dit is noodzakelijk zodat het cilinderslot goed kan functioneren. Het cilinderslot zorgt ervoor dat ongewenste gasten de deur niet kunnen openen met bijvoorbeeld een tang.

Deurtrekkers voor de voordeur zijn dus zoveel mogelijk bestand tegen inbraak. Om dit risico nog kleiner te maken zijn er bij de bouwmarkt diverse aanvullende accessoires te koop. Naast inbraakbestendig zijn deze deurgrepen ook weerbestendig zodat de deurgreep van je voordeur lang mooi blijft en goed blijft werken.

https://www.deurklinken.com

Gerelateerde artikelen

Sierpleisterwanden met stukadoor Lochem

Hoe kun je de veranda zo goed mogelijk afstemmen op jouw tuin?

Boomstamtafel, ideaal voor thuis of kantoor