Bricsnet
Image default
Zakelijke dienstverlening

De juiste accountant vinden, waar moet je op letten?

Als het om financiële zaken gaat, is het belangrijk om een betrouwbare accountant aan uw zijde te hebben. Een accountant kan u helpen goede financiële beslissingen te nemen, uw belastingen correct in te dienen en geld te besparen op de lange termijn. Maar hoe kiest u de juiste accountant voor uw behoeften?

Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van een accountant:

Zorg ervoor dat de accountant over de juiste ervaring beschikt

Wanneer u een accountant inhuurt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze de juiste ervaring hebben voor de baan. U wilt immers niet dat iemand die nog nooit met een klein bedrijf heeft gewerkt uw belastingen doet. Zoek in plaats daarvan naar een accountant die ervaring heeft met bedrijven zoals het uwe. Zij kennen de belastingwetgeving en weten hoe ze u het best mogelijke rendement kunnen bezorgen. En, net zo belangrijk, ze zullen in staat zijn om eventuele problemen op te sporen voordat ze te groot worden om af te handelen. Dus als u op zoek bent naar een accountant, zorg er dan voor dat u iemand vindt met de juiste ervaring voor de baan.

Zorg ervoor dat de accountant gekwalificeerd is

Het maakt niet uit hoe klein uw bedrijf is, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw accountant gekwalificeerd is. Een gekwalificeerde accountant kan u geld besparen door ervoor te zorgen dat u alle aftrekposten claimt waar u recht op heeft en door u te helpen uw bedrijf op de meest belasting efficiënte manier te structureren. Hij kan u ook tijd besparen door uw boekhouding en financiële verslaglegging op orde te houden. Dus als u erover denkt een accountant in te huren, controleer dan eerst hun kwalificaties en ervaring. Dat kan u op de lange termijn veel geld en gedoe besparen. De beste manier om dit te doen is te controleren of ze geregistreerd zijn bij een beroepsorganisatie zoals het Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW).

Vraag om aanbevelingen

Als u erover denkt een accountant in de arm te nemen, is een van de beste manieren om een gerenommeerde professional te vinden het vragen om aanbevelingen van mensen die u vertrouwt. Uw bank manager, financieel planner of zelfs uw advocaat kan u wellicht in contact brengen met een accountant die de diensten kan leveren die u nodig hebt. Als je eenmaal een paar namen hebt, neem dan de tijd om ze allemaal te interviewen. Zoek uit hoe lang ze al in het bedrijfsleven zitten, met wat voor soort klanten ze meestal werken, en wat hun tarieven zijn. Het is ook een goed idee om referenties van vroegere klanten te vragen. Door de tijd te nemen om uw onderzoek te doen, kunt u er zeker van zijn dat u een accountant vindt die goed bij uw bedrijf past.

Kies je voor een lokale accountant of een landelijke speler?

Maar bij de keuze van een accountant zijn er twee belangrijke opties: een lokale accountant of een nationale speler. Elk van beide heeft zijn eigen voor- en nadelen. Lokale accountants zijn waarschijnlijk beter op de hoogte van de lokale wet- en regelgeving. Ze kunnen ook lagere prijzen bieden dan hun nationale tegenhangers. Aan de andere kant hebben nationale accountants meer ervaring met complexe financiële situaties. Ze hebben ook een groter netwerk van contacten, wat nuttig kan zijn als u op zoek bent naar investeringsadvies of leningen. Uiteindelijk hangt de keuze voor een lokale accountant zoals bijvoorbeeld accountant Helmond of een nationale speler af van uw specifieke behoeften en voorkeuren.