Bricsnet
Image default
Aanbiedingen

Zelf verpakkingen maken? Dit zijn de gevolgen!

Verkoop jij regelmatig producten, via jouw eigen onderneming of tweedehands? Dat is natuurlijk super handig om wat bij te verdienen! Op deze manier geef je oude producten een tweede leven. We willen natuurlijk deze producten wel een kans geven om een tweede leven te krijgen. Hiervoor moeten we een product veilig kunnen verzenden naar de koper. Dit is ook net zo netjes. Veel mensen maken een eigen soort verpakking voor hun producten. Dit is eigenlijk helemaal niet veilig. In deze blog vertellen we waarom! 

Waterschade

Soms gebruiken mensen een oude plastic tas of een kartonnen door voor producten die iets stevigs nodig hebben. Een goed voorbeeld hiervan is elektronica. Veel mensen willen voor demping zorgen, met krantenpapier of schuim. Toch heb je alsnog een waterdichte verpakking nodig. De kans op waterschade is namelijk aanwezig. Zo kan je kiezen voor een waterdichte hoes, binnenin de doos. Zo weet je zeker dat de inhoud van de doos beschermd is tegen water. 

Vuil

Soms gebruiken mensen een oude plastic tas, voor het verzenden van kleding. Het kan voorkomen dat die verpakkingen niet helemaal goed afgesloten zijn. Op deze manier kunnen vieze stoffen of beestjes in de verpakking komen. Zulke stoffen kunnen zorgen voor blijvende schade in de kleding. Er zijn speciale kledingzakken die dit voorkomen. Deze zakken zijn volledig afgesloten, waardoor een kledingstuk niet vuil kan raken. Dit is ook nog eens veel netter, tegenover de koper.  

Zichtbaarheid

In sommige gevallen kan je producten verkopen die erg kostbaar zijn. Het kan handig zijn om hiervoor speciale verpakkingen toe te passen. Op deze manier kunnen potentiële dieven de inhoud van de verpakking niet herkennen. Zo kan je door gewone enveloppen heen kijken, maar niet door speciale verzend enveloppen. Je kan zelfs kiezen voor enveloppen met luchtkussens. Zo is de inhoud ook nog beveiligd tegen mogelijke valschade. Daarnaast zijn deze enveloppen vaak erg goed afgesloten, waardoor vuile stoffen niet binnen kunnen komen. 

Gebruik professionele verpakkingen!

Het kan erg handig zijn om een bepaalde hoeveelheid verzendverpakkingen aan te schaffen. Op deze manier is de inhoud van jouw zending goed beschermd. Ook is een grotere hoeveelheid goedkoper dan enkele verpakkingen. Zo geldt dit ook bij blokpackaging.com. Hier koop je verpakkingen voor ieder soort product. In grotere aantallen worden deze verpakkingen goedkoper. Zo weet je zeker dat je voorbereid bent op het verkopen van producten. Geef jezelf en de koper zekerheid en probeer het gewoon!

https://blokpackaging.com/