Bricsnet
Image default
Mobiliteit

Wat is code 95 en wat houdt het in?

Als vrachtwagen chauffeur dien je van veel regels kennis te hebben. Aan het begin komt dit nog veel overeen met de kennis en regels voor een autorijbewijs, maar al snel zul je merken dat er meer bij komt kijken. Hoe maak je bijvoorbeeld je lading vast en wat zijn extra verkeersregels waar jij je als vrachtwagenchauffeur aan dient te houden? Wat moet je doen in geval van pech en hoe kun je een gevaarlijke situatie met je lading voorkomen. Dit zijn enkele voorbeelden van vragen waar jij als vrachtwagen chauffeur mee te maken krijgt. Het is dan ook zeer belangrijk dat je op de hoogte blijft van deze kennis en altijd weet wat je precies moet doen!

Code 95 bevat alles wat je moet weten

Deze nascholings cursus dien je eens in de vijf jaar te doorlopen. De cursus bestaat uit een minimum van 7 uur aan praktijk opdrachten en 35 uur aan theoretische nascholing. Ieder vrachtwagenchauffeur dient deze cursus eens in de vijf jaar te doorlopen , er zijn geen uitzonderingen! De cursussen kun je op verschillende plekken in Nederland volgen. Deze plekken zijn door het CBR bevoegd om deze cursussen te geven en daarmee jou te helpen met nascholing. 

Wat heb je nodig voor code 95?

Om een code 95 te behalen dien je als eerste in het bezit te zijn van de juiste theoretische kennis. De kennis die hiervoor opgedaan dient te worden bestaat uit de afkortingen: V2C, V3C en RV1. Al deze kennis wordt getoetst en dient met een voldoende te worden afgesloten. Heb je deze kennis op orde? Dan dien je nog een praktische toets te doorlopen waarmee vastgesteld kan worden dat jij over de nodige kennis beschikt. Om uiteindelijk met de code 95 te mogen starten , dien je deze praktische toets met een voldoende af te sluiten.

Wat moet je verder nog weten over code 95?

Je weet nu wat de code 95 inhoudt, waar je het kan volgen en wat de vereisten zijn voor toelating. Dit zijn de belangrijkste dingen betreft code 95. Verder kun je de code95 gedeeltelijk zelf invullen door je keuze vakken te kiezen. Hierbij kun je onder andere kiezen uit lading zekeren of algemene veiligheid.

https://eurotransportcollege.com/nascholing-code-95/