Waarom is een akoestisch plafond van belang?

Een akoestisch plafond draagt net als wandbekleding bij aan een goede akoestiek in een gebouw. Een goede akoestiek zorgt voor een aangenaam en helder geluid. Tevens zorgt het plafond ervoor dat u geen last heeft van geluiden.

Om welke redenen kunt u een akoestisch plafond nemen?

De meeste mensen weten niet dat het plafond ook invloed heeft op de akoestiek in een gebouw of in een ruimte. Zij bekleden dan wel de wanden zodat het geluid niet door de wanden heen kan, maar ze vergeten dat het plafond tevens geluid door kan laten. Als u niet aan het plafond denkt kan de akoestiek niet optimaal zijn. Er zijn meerdere redenen waarom een akoestisch plafond niet mag ontbreken. Werkt u bijvoorbeeld in een kantoorpand en hoort u voetstappen van de mensen op de verdieping boven u? Een akoestisch plafond is zo gemaakt dat deze geluiden niet door kunnen dringen. U heeft er dan minder of helemaal geen last meer van. Een andere reden is dat een gewoon plafond veel minder geluid kan absorberen waardoor u gegalm hoort. Dit komt doordat het geluid langer in de ruimte blijft hangen. De meeste mensen vinden gegalm irritant omdat het moeilijker wordt om elkaar te verstaan. Een akoestisch plafond is speciaal ontworpen om geluid direct te absorberen. Zodra u een akoestisch plafond laat plaatsen heeft u geen last meer van gegalm en van geluiden van uw bovenburen. U kunt dit speciale plafond combineren met wandbekleding om de akoestiek in een ruimte of gebouw te optimaliseren.

Het uitzoeken van een akoestisch plafond

Heeft u hulp nodig bij het uitzoeken van een akoestisch plafond? Neemt u dan gerust telefonisch contact met ons op. Onze specialisten kunnen u alles vertellen over de diverse mogelijkheden. Ook kunnen zij uw vragen beantwoorden en u van advies voorzien.

http://www.naadloosakoestischbouwlab.nl/akoestisch-plafond/

Related posts