Ontgiften met een detox-kuur 7 dagen: de voor- en nadelen

Bricsnet

Stress, bestrijdingsmiddelen, straling; we worden er constant aan blootgesteld. Gelukkig hebben we diverse organen met een reinigende functie die ons helpen om alle belastende stoffen zo snel mogelijk weer kwijt te raken. Soms kan het echter nuttig zijn om het lichaam een handje te helpen door te ontgiften met een detox-kuur 7 dagen.

Een detox kuur 7 dagen volgen

Voordat je begint aan een detox kuur 7 dagen is het belangrijk om jezelf af te vragen waarom je wil detoxen? Doe je dit om af te vallen? Om klachten te verminderen? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Wees je er in ieder geval van bewust dat resultaat bij een korte detox-kuur, meestal ook van korte duur is. Heb je klachten door een overschot aan gifstoffen, dan is een korte detox-kuur van 7 dagen dus niet verstandig. Het lichaam heeft vaak gedurende langere tijd afvalstoffen opgebouwd en met een korte detox-kuur, van bijvoorbeeld een week, is het niet mogelijk om al deze afvalstoffen optimaal te verwerken.

Hoe werkt een detox-kuur 7 dagen?

Wil je echt ontgiften en zo klachten te lijf te gaan, dan is het belangrijk dat je stap voor stap begint met het aanpassen van je voedingspatroon en leefstijl. Dat doe je door het verminderen van stress, door meer te bewegen (liefst in de buitenlucht), door voldoende te rusten en te slapen en door het volgen van een detox kuur 7 dagen. Een detox kuur 7 dagen ziet er als volgt uit. Je moet als eerste voldoende te drinken – voornamelijk water en kruidenthee. Daarnaast moet je voldoende verse groente en fruit, kruiden granen peulvruchten, noten eten en zoveel mogelijk vermijden van kant en klare producten te eten. Daarnaast moet je zorgen dat je niet te veel dierlijke producten eet en neem bij zuivel het liefst de zure producten. Ook moet je cafeïne en alchol vermijden tijdens een detox kuur 7 dagen. Met deze regels kan een detox kuur van7 dagen succesvol zijn.Related posts