Kies voor de juiste parkeerplaatsverlichting

Bricsnet

Als we het hebben over de parkeerplaatsverlichting, wordt er vaak verwezen naar de paalvormige verlichting die over het algemeen op parkeerterreinen in het hele land te zien is. Deze buitenverlichtingsarmaturen kunnen, als ze worden omgezet in LED-verlichting, uitstekende voordelen bieden voor zowel gebouweigenaren als facilitaire managers.

Energiebesparing bij parkeerplaatsverlichting

Een primaire motivator voor elke bedrijfseigenaar zijn de kosten voor gebruik van parkeerplaats verlichting. Parkeerplaatsverlichting met LED’s is meestal zo’n 40 watt tot 600 watt. Als we kijken naar hetzelfde wattage voor gewone lantaarnpalen, zou het zo’n 400 watt tot 1000 watt zijn. Dus alleen al van het maken van de overgang naar LED zien we een 40%-60% reductie in het energieverbruik. Vanuit financieel oogpunt betekent dit dat uw faciliteit aanzienlijk per armatuur, per jaar, alleen al aan elektriciteitskosten kan besparen. Afhankelijk van de grootte van uw parkeerplaats kan dit een enorme kostenbesparing opleveren.

Verlichtingsprestaties

De prestatie van uw parkeer- en terreinverlichting is vanzelfsprekend van cruciaal belang. Met de armaturen van Schréder koopt u niet alleen een oogstrelend maar ook een zeer functioneel product waarmee u direct de energiekosten reduceert. Daarnaast zorgt u ervoor dat uw klanten zich veilig voelen op uw parkeerplaats. Ze zorgen er ook voor dat er voldoende zicht is terwijl uw klanten lopen en rijden op uw parkeerplaats. Iets dat natuurlijk van het grootste belang is bij de aanschaf van parkeerplaatsverlichting. Vanuit het oogpunt van verlichtingsprestaties verdelen LED’s hun licht via een meerpuntsdesign, waardoor ze een zeer gelijkmatig lichtpatroon op het beoogde oppervlak krijgen. Dit betekent dat het lichtniveau over een bepaald oppervlak minder zal variëren naarmate de afstand tot de paal of het armatuur verandert. Bij reguliere lantaarnpalen schijnt het licht direct onder het armatuur, waarbij het lichtniveau drastisch afneemt naarmate de afstand tot de paal groter wordt. 

Conclusie

Zelfs als u uw parkeerplaats al heeft voorzien van de nodige verlichting, is het aan te raden zo snel mogelijk contact op te nemen met de professionals van Schréder. Niet alleen vanwege de tastbare voordelen die al in dit blog zijn aangehaald over het uitrusten van de parkeer- en terreinverlichting met LED-verlichting, maar wie weet welke voordelen in uw specifieke situatie nog meer te halen zijn. 

 

Related posts