Bricsnet
Image default
Woning en Tuin

Houten vloeren uit eigen fabriek

Houten vloeren zorgen voor een authentieke uitstraling van uw huis. Wanneer u aan het zoeken bent naar een mooie houten vloer, kan ik u aanraden om eens een kijkje te nemen bij Bax Houthandel. Doordat de houten vloeren in de eigen fabriek worden geproduceerd, kan de prijs erg laag worden gehouden. Dit komt doordat er geen gebruik wordt gemaakt van tussenhandelaren. Daarnaast zal het personeel van Bax Houthandel zelf uw vloer installeren bij u thuis. Wanneer u wilt gaan kiezen voor een houten vloer, is het handig om op de hoogte te zijn van een aantal dingen.

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een houten vloer?

Ten eerste is het kopen van een houten vloer in eerste instantie misschien wel een beetje spannend. U wilt natuurlijk niet de verkeerde keuze maken en de komende jaren met een houten vloer zitten die niet bij uw inrichting past. Wij zouden dit ook erg zonde vinden en helpen u daarom graag bij het maken van een juiste keuze. Ten eerste is het belangrijk dat u kiest voor een goede ondervloer. Een goede ondervloer helpt ervoor zorgen dat uw vloer minder geluid produceert en u dus van meer rust geniet. Daarnaast zal uw houten vloer niet gaan veren of kraken.

Hardheid van de houtsoort

Bij aankoop van een houten vloer, is het ook belangrijk om te letten op de hardheid van de houtsoort. De hardheid geeft aan in hoeverre een bepaalde houten vloer bestand is tegen verschillende soorten drukkrachten. De hardheid wordt bepaald door een aantal factoren, dit zijn voornamelijk: de vochtigheidsgraad, de versheid en het gewicht van de houten vloer.

Functie van uw vloer

Zoals u inmiddels wel weet, is een houten vloer zeer bepalend voor de uitstraling van uw interieur. Het is raadzaam om bij uzelf na te gaan wat de functie van uw vloer moet zijn. Wilt u bijvoorbeeld een houten vloer in uw keuken, slaapkamer of uw woonkamer? Daarnaast is het handig om voor ogen te hebben of u een moderne, klassieke of landelijke uitstraling wilt. Ook praktisch gezien zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Let op de afmetingen van uw ruimte, de lichtinval en de kleur van uw meubels. Door hierop te letten, zorgt u voor een mooiere uitstraling van uw vloer binnen uw interieur.

In gesprek met onze adviseurs

Kom snel een kijkje nemen bij Bax Houthandel in Barneveld om alle houten vloeren te bezichtigen. Het is ook mogelijk om foto’s van uw interieur mee te nemen zodat u samen met een van onze adviseurs kunt kijken naar de beste houten vloer voor uw inrichting.